maanantai 15. lokakuuta 2012

Muumio cake popsit


 
Olen vielä aika amatööri cake popsien kanssa, mutta näistä muumioista on hyvä aloittaa, sillä pinnan ei ole tarkoituskaan olla kovin tasainen. Nämä tein pakkasessa olevasta jämäkakkupohjasta.
 
n.70g tuorejuustoa
 
Murenna kakkupohja kulhoon ja lisää tuorejuusto sekaan. Sekoita käsin tasaiseksi massaksi. Tuorejuustoa ei kannata laittaa liikaakaan, sillä muuten muovaaminen on vaikeaa. Muovaile massasta palloja. Dippaa tikku sulaan suklaaseen ja työnnä popsin sisään. Nosta pakkaseen muutamaksi minuutiksi kylmettymään, jotta suklaa jämähtää nopeammin pinnalle myöhemmin dippausvaiheessa.
 
Popsit dipataan suklaaseen tai candy meltseihin. Käytin valkoisia candy meltsejä, sillä niitä ei tarvitse temperoida. Temperoinnista voi lukea enemmän esim. täältä. Suklaata kannattaa varata reilusti. Vähintään 200g, jotta popsit saa kunnolla dipattua suklaaseen. Suklaa kannattaa sulattaa syvään ja kapeaan astiaan. Suklaan voi sulattaa vesihauteessa tai mikrossa puolella teholla 30sekunnin pätkissä.


 Silmät muumioille tein karkkimassasta. Päälle pursotetaan vielä suklaata, jotta pinnasta tulee enemmän muumiomainen. Pursotinpussina käy ihan normaali läpinäkyvä pussi, jonka reunasta on leikattu pienen pieni pala pois.

8 kommenttia:

 1. Oioi! Mun tekis niiin mieli ostella noita pops-tarvikkeita. :)

  VastaaPoista
 2. Hauskan näköisiä cake popseja! Itselleni myös ihan uusi aihealue :)

  VastaaPoista
 3. Kiva idea ja hienoja... Pööö :D

  VastaaPoista
 4. Linkitin myös sinut tuonne bloggeriin, tosin sama blogi on myös vuodatuksen puolella. Kinuskikissan baileys-kakusta josta kiille idean löysin niin kommenteista löysin tuon Tazza-kaakaon käyttö idean myös =) noita valkosuklaa-nappeja löysin jyväskylän ja kuopion prismoista sellaisesta sekoitus paketista mis lisäksi maitosuklaa-nappeja, suklaa strösseleitä ja suklaahiutaleita myös =)

  VastaaPoista
 5. hauska idea! itse olen ihan hulluna cake popseihin:)

  VastaaPoista
 6. oi että nämä kaikki halloweeni juttuset on todella hienoja :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3