maanantai 19. marraskuuta 2012

Muumipiparitalo Ensimmäinen ja viimeinen muumitalo tälle vuodelle! Poikani pyysi tekemään muumitalon, joten tokihan se äidin omalle mussukalle piti tehdä. Mutta tämän kokoaminen on kyllä sen verran hermoja raastavaa hommaa, että ei näitä kykene kuin yhden vuodessa väsäämään. Viime vuonna tein huimat kaksi kappaletta. Ehkä jos koristeluun ei käytä kovin paljon aikaa, niin parikin jaksaa tehdä. Tällä kertaa seinät ovat täysin suorassa, mutta katto sen sijaan romahtamispisteessä. Onneksi pikeerillä saa korjattua aika paljon virheitä. Ja oikeasta kuvakulmasta kuvattuna virheet eivät välttämättä kuvasta niin hyvin erotu..
 

  Muumitalon muotit ostin aikoinaan jostain netistä.. Mutta marketeissakin taidettiin joskus niitä myydä. Paketissa olisi ehdottomasti pitänyt olla mukana jokin teline, jonka avulla katon voisi koota erikseen! Näin siitä saisi sopusuhtaisen.
 

Kannattaa vilkaista viime vuoden postaukseni, jossa on kuvia irrallisista osista ja kuva katon kokoamisesta. Tänä vuonna päätin koittaa iskeä katon osaset tuosta vain paikoilleen ja vinoonhan ne meni, vaikka yritin veitsellä tasoittaa epätasaiset reunat, jotta palat olisivat mahdollisimman symmetrisiä. Jos käyttää liimausapuna sulaa sokeria, on virheitä jälkeenpäin turha alkaa korjaamaan. Pikeerillä liimattuna korjaaminen on helpompaa, koska se jämähtää hitaammin. Tästä tosin voi olla myös joissain tilanteissa haittaa..

Jos olisi oikein hyvä hermoinen, voisi katon kokoamista varten tehdä esim. pahvista kehikon, johon katon voisi koota ylösalaisin ja antaa jämähtää rauhassa (kts ylläoleva postaus). Sitten katto vain nostetaan paikoilleen.
 

 Piparitaikinaa saa varata ainakin kilon muumitaloa varten. Koristelin talon ja hahmot pikeerillä. Väritys onnistui mielestäni hyvin. Ja pääasia, että poitsu oli aivan haltijoissaan, kun näki tämän! Huudahti innoissaan ja haki kaikki lelunsa katsomaan.Olisinpa saanut videolle. Vinosta katosta tuli kyllä vähän palautetta, mutta ei pahasti. Raskiipahan sitten hajottaa aikanaan. Saa nähdä kauanko talo pysyy pystyssä, kun poika niin innoissaan leikkii sillä.
 

Muutama salamalla otettu kuva.
YouTube kanavaltani löytyy myös video muumitalon kokoamisesta!


 
Poikani sanoja lainatakseni: "Oooooo, muumitalo!"

9 kommenttia:

 1. Tästä tuli ehdottomasti yksi lemppariblogeistani! Aivan käsittämättömän hienoja leivoksia, tuli lueskeltua melko pitkällekkin ja tulipa nälkä... Hirviä inspiraatio iski itsellekkin leipoa jotain pitkästä aikaa! Mahtavaa työtä :---)

  VastaaPoista
 2. Nätti muumitalo! Mä olisin aika pitkälti samassa veneessä, jos moista pitäisi alkaa kokoamaan...Tai sitten vaan suoraan suunnittelisin parissa osassa tekemisen!

  VastaaPoista
 3. Todella hieno muumitalo. Tiedän kuinka vaikeaa tämän mallisen piparkakkutalon kasaaminen on, joten arvostan todella paljon taloasi. Loistava!Upeaa työtä!

  VastaaPoista
 4. Upea! Olen näitä itsekin joskus tehnyt ja myös hermoni menettänyt erityisesti katon kokoamisessa! Katon koamistelinen olis tosiaan kova sana!

  VastaaPoista
 5. Todella upea talo! Ei ihme että poikasi on innoissaan.
  Meille ei tule piparkakkutaloa, koska
  a. mun hermot ei kestä kasaamista
  b. mun hermot ei kestä kuunnella kun lapset tappelee siitä saako sitä syödä vai säästetäänkö perinnöksi jälkipolville...

  VastaaPoista
 6. Kiitos ihanista kommenteista! =) Meidän ukkeli leikki tuolla pari päivää varovasti ja suostui säästämään sen jouluun asti. Sitten saa rikkoa. Sehän se hauskinta on. =D

  VastaaPoista
 7. Wau miten hieno! Valitettavasti oma kärsivällisyys ei riitä kuin peruspiparitaloon (ja hädin tuskin siihenkään...)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3