sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Pipari-iglu Poika fanittaa Pingua, joten iski idea kokeilla pipari-iglua. En ole aiemmin tällaista missään nähnyt, joten piti kehitellä joku tyyli tämän tekemiseksi.
 

Piparitaikinaa tarvitaan noin 500g. Leikkasin neliönmuotoisia paloja taikinasta muumitalosettiin kuuluvalla muotilla. Ladoin niitä tuommoiseen 3D pallovuokaan, joka oli vuorattu leivinpaperin palasilla. Keksejä ei kannata paljon laittaa päällekäin, sillä silloin ne eivät meinaa millään kypsyä. Jättikeksiä paistetaan ensin noin 15min. Sen jälkeen painellaan taikinaa vähän tiiviimmin vuokaan ja paistetaan vielä ainakin 10min. Poikkeaa huomattavasti piparin normaalista 5min paistoajasta. Keksin annetaan jäähtyä vuoassa hyvin ennen kumoamista.
 
Pieneen vuokaan tein iglun oven ja taivutin sitä vielä paiston jälkeen. Paistoaika on noin 10min. Osanen kuitenkin pääsi rikkoutumaan myöhemmin, joten laitoin igluun sisäänkäynnin karkkimassasta, kun en jaksanut uutta enää alkaa tekemään.
 

Ihme idea, mutta onnistui kuitenkin!
 
Päälle pursotin pikeeriä. Ensin suihkutin helmiäissraytä keksin päälle, mutta se ei näyttänyt hyvältä. Sitten vuorasin vielä pallon pikeerillä. Iglun katolle voi käyttää löysempääkin pikeeriä, mutta reunoille kannattaa pursottaa kiinteämpää, sillä muuten pikeeri vain valuu alustalle.
Alusta yrittää esittää jäälauttaa..
 

 Pingviinin muovasin karkkimassasta. Ensin aioin piirtää sabluunan leivinpaperille ja leikata piparipingviinin, mutta en olisi kuitenkaan jaksanut sitä enää pikeerillä koristella.
 

 Tässä vielä tomusokerilla koristeltuna.

8 kommenttia:

 1. On kyllä mahtava idea! Onnistunut iglu on!

  VastaaPoista
 2. Hyvin keksitty idea ja hyvännäköinen on iglu! :)

  VastaaPoista
 3. Oho, vau! Itsekin olen miettinyt pyöreänmallisen piparitalon toteutusta. :)

  VastaaPoista
 4. Tämä ohje löytyi kuin tilauksesta :) Tyttö oli koulussa nähnyt jossain lehdessä piparkakuista tehdyn iglun ja tietenkin haluaisi tehdä sellaisen. Ei vaan hoksannut kirjoittaa ohjetta ylös. Jotenkin näin ajattelinkin sen tehtävän, mutta tarvitsin hieman varmistusta ajatuksilleni.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3