perjantai 21. joulukuuta 2012

Valkosuklaatryffelit



Jos ei osaa päättää minkälaisia tryffeleitä haluaisi tehdä, kannattaa kokeilla näitä. Nämä ovat ihan parhaita. Ja todella helppo valmistaa. Suklaa ei vaadi temperointia.

noin 20kpl

25g voita
3/4dl kuohukermaa
225g valkosuklaata

Koristeluun 150g valkosuklaata

Kiehauta voi ja kerma kattilassa. Keitä noin minuutin ajan ja nosta kattila liedeltä. Paloittele valkosuklaa kulhoon ja kaada kerma-voiseos päälle. Sekoita, kunnes massa on tasaista. Sekaan voi halutessaan lisätä 1rkl likööriä. Kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, anna jäähtyä ja nosta jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi.

Murra seoksesta pieniä paloja ja pyörittele niistä palloja. Nosta uudelleen jääkaappiin tunniksi.

Koristele pallot dippaamalla ne sulassa suklaassa. Vedä haarukalla tryffeleiden pintaan kuvioita. Tryffeleiden ei ole tarkoitus olla sileitä kuin cake popsit. Näyttävät minusta herkullisemmilta näin ja ovat vaivattomampia valmistaa. Suklaata ei ole pakko temperoida. Säilytä suklaat kylmässä ja nosta ne vähän ennen tarjoilua karamellivuoissa esille.


Jos omistaa suklaafonduepadan, on näitä kiva dipata lasten kanssa suklaaseen ja syödä samantien. 

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3