keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Crème brûlée
 Tämä jälkiruoka on ollut kokeilulistalla jo pitkään. Hankin syksyllä butaanipolttimen, jolla on helppo töhötellä tuo karamellipinta näihin. Tämä on tosi ihana jälkiruoka, jossa on jopa ripaus juhlallisuutta ja nostalgiaa. Eikä ole ollenkaan vaikea tehdä. Jos pitää illalliskutsut tutuille, niin tätä kyllä suosittelisin jälkiruoaksi.
4-6 hlölle
 
1 vaniljatanko
4keltuaista
1dl sokeria
2,5dl kuohukermaa
½dl maitoa
 
ruokokidesokeria
 
Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet keltuaisten ja sokerin joukkoon. Vaahdota jämäkäksi vaahdoksi. Kiehauta kerma, maito ja vaniljatanko kattilassa, älä keitä. Lisää keltuaisseoksen joukkoon ja kaada pieniin vuokiin. Noin 1dl syöjää kohti olisi aika sopiva määrä.
 
Paista vuokia 150asteisessa uunissa vesihauteessa noin tunti. Jos et halua käyttää vesihaudetta, paista 90-100asteessa noin tunti. Anna jäähtyä hyvin.

Vaniljatangon voi korvata 2tl vaniljasokeria, mutta suosittelen käyttämään aitoa vaniljaa!
 

Lisää juuri ennen tarjoilua pinnalle hieman ruokokidesokeria ja karamellisoi se polttimella. Tämä on myös jännä ohjelmanumero. Jos et omista töhötintä, pidä vuokia 150 asteisessa uunissa vastuksen alla 1-2min. Sokeria ei todellakaan tarvita paljon. Töhöttimenkin kanssa saa olla varovainen ettei pinta pala liikaa.
 

Tässä yksi harjoituskappaleeni.
 
 
Tämä on uusi suosikki jälkiruokani!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3