sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Gluteeniton, munaton ja maidoton kakkupohja



20-22cm vuoka

200g maidotonta kasviperäistä margariinia (huoneenlämpöisenä)
2dl sokeria
2dl banaania soseutettuna
2dl perunajauhoja
2dl gluteenitonta jauhoseosta
1,5dl maissijauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
1,5dl kuumaa vettä

1. Vaahdota rasva ja sokeri. Maidotonta margariinia on ainakin Flora- ja Sunnuntai-merkeillä. Rasvan on oltava huoneenlämpöistä, jotta se vaahdottuu. Rasvan voi tarvittaessa laittaa mikroon 10-15sekunniksi pehmenemään, jos ei muista ottaa sitä ajoissa huoneenlämpöön. Täysin sula rasva tekee taikinasta usein liian nestemäistä ja raskasta eikä kakku tuolloin kohoa tarpeeksi.
 
2. Lisää banaani rasva-sokerivaahtoon. Seosta voi sekoittaa koko ajan yleiskoneella tai sähkövatkaimella.
 
3. Lisää kuivat aineet ja vesi vuorotellen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
 
4. Kaada voideltuun vuokaan, jonka pohja on peitetty leivinpaperilla. Muista voidella vuokakin maidottomalla rasvalla. Vuoan voi tarvittaessa jauhottaa vaikka kookoshiutaleilla, pähkinärouheella tai gluteenittomilla korppujauhoilla. Paista 175 asteessa noin 45min. Anna jäähtyä hyvin.

Vinkki!
Banaanin voi korvata myös jollain muulla hedelmäsoseella. Esim. 2dl omenasosetta.
Bonne merkillä on paljon ihania hedelmäsoseita, joissa ei ole lisäaineita tai sokeria.
Heiltä löytyy myös banaanisosetta. Itse suosin näitä esim. vauvojen pilttien sijaan, koska pilteissä on usein lisättyä sokeria ja muita turhia aineita.

8 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta, tuli munattomalle ja gluteenittomalle kakulle kysyntää ja sopivaa ohjetta ei tuntunut löytyvän. Tämä kuulosti hyvältä, joten eikun kokeiluun!

    VastaaPoista
  2. Tätä tarvitaan tyttären 2-v. synttäreille! Kiitos sinun ja kaikkien muidenkin blogin pitäjien, minäki oon löytäny tytölle sopivaa leivottavaa!

    VastaaPoista
  3. Tämähän näyttää tosi hyvältä, gluteenittomia leivonnaisia ei totta tosiaan ole ylenmäärin ja usen ne näyttävät likilaskoisilta käntyiltä,jotka eivät innosta leipomaan.
    Tämä suorastaan houkuttelee kokeilemaan, muhkea , pulska , leivottavan näköinen )) ihana !

    VastaaPoista
  4. Kiitos =) Kannattaa kokeilla. ;) Ja jos haluaa pelkästään gluteenittoman pohjan, niin gluteeniton voikakkupohjaresepti on tosi hyvä. =)

    VastaaPoista
  5. Ihanaaaaa, vihdoinki jotaki vaihtelua perusvarmaan perunajauhotaikinaan!! Mahtavaa, kokeilen heti!!:]

    VastaaPoista
  6. Pannaanpa mieleen.
    Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3