perjantai 26. huhtikuuta 2013

Banaanileipä



Banana bread on makea banaanikakku, joka näyttää leivältä. Tähän leivonnaiseen on hyvä käyttää pehmenneet ja tummuneet banaanit. Kaneli ja inkivääri sopivat tähän täydellisesti. Mitä tummempi banaani, sitä makeampi.

2dl tomusokeria
150g huoneenlämpöistä voita
4 kypsää banaania
2 munaa
3dl jauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl kanelia
½tl inkivääriä
½tl suolaa
n. 100g pekaani- tai cashewpähkinöitä

Vaahdota voi ja tomusokeri. Soseuta banaanit (haarukalla onnistuu ihan hyvin) ja lisää kananmunien kanssa seokseen. Lisää kuivat aineet ja sekoita massa tasaiseksi. Rouhi puolet pähkinöistä ja lisää taikinan sekaan. Loput tulee pinnalle. Itsellä ei ollut pekaanipähkinöitä, joten käytin cashewpähkinöitä. Molemmat passaavat yhtä hyvin. Kaada 1,2-1,5 litran (leipä)vuokaan ja paista 175 asteessa n. 35min. Anna jäähtyä hyvin.


Kakkua ei ole pakko kuorruttaa millään. 
Itse tykkään lisätä päälle vähän kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa.

3 kommenttia:

  1. Oi että... Nyt tekis itsekin mieli tätä! :D

    VastaaPoista
  2. Heh, tuo oli kyllä hyvää. =) Ei kun leipomaan vain ;)

    VastaaPoista
  3. Varmasti hyvää, mutta mulla on kans tuo banaanikiintiö joskus täyttynyt, niin vaikea kuvitella leipovansa jotain banaanista :) jostain syystä silti houkuttelee!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3