torstai 16. toukokuuta 2013

How to make: sokerimassarusettiTässä vähän vaihekuvia, miten voi tehdä sokerimassarusetin. Tähänkin on varmasti monta tyyliä, mutta tämä on kohtuu helppo. Rusetin voi laittaa kakun päälle, kuten tässä tiikerikakussa tai sitten kakun reunoille, kuten esim. tässä ristiäiskakussa tai tässä pingviinikakussa.


Ensin massasta kaulitaan kaksi yhtä paksua ja pitkää palasta. Palat taitetaan kuvan osoittamalla. Tukiapuna voi käyttää esim. talouspaperia ja liimausapuna elintarvikeliimaa tai vettä.
 

Lenkkien päät painetaan kasaan, jolloin tulee realistisempi vaikutelma rusetista. 
Yllättävän vaikea selittää suomeksi näitä vaiheita, kun noille rusetin eri osille ei taida oikein olla hyviä suomalaisia nimiä.
 

Lenkit asetetaan vastakkain ja ne voi liimata yhteen elintarvikeliimalla.
 

Keskelle tulee tuommoinen pieni palanen.
 

Palan voi kiinnittää liimalla. Hökötyksen kannattaa antaa kuivua useamman tunnin ajan.
 

Jos rusetti tulee kakun reunalle, nämä lärpykkeet kannattaa tehdä vasta, kun tuo rusettiosa on kuivunut, ettei palaset kovetu, jolloin niitä on mahdoton enää muovata. Palat voi tietty tehdä ennakkoonkin, mutta ne kannattaa peittää kelmulla. Kakun päälle tulevassa rusetissa kaikki osat voi tehdä yhtäaikaa.
 

Näidenkin osien päitä voi rutistaa vähän kasaan. 
Rusetin voi viimeistellä esim. kimallevärillä.
 


Rusettiin voi tehdä tikkikuviota marsipaanityökalulla.
Jos rusetti tulee kakun reunalle, kannattaa se liimata kiinni sokerikuorrutteella, koska se pitää painavat koristeet varmimmin paikoillaan. Sokerikuorrutteen kuivamiseen menee useampi minuutti, joten kannattaa laittaa tuet rusetin alle hetkeksi. 
  

Tätä rusettia värjäsin vielä lisäksi air brush koneella, jotta siihen tuli eri violetin sävyjä.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi <3