maanantai 10. kesäkuuta 2013

EläkekakkuTämä kakku meni toimistotyöstä eläkkeelle jäävälle naiselle lahjaksi. Hänen harrastuksiinsa kuuluu mökkeily omalla punaisella mökillä, joka sijaitsee joen rannalla. Siitä idea kakkuun.

Kakkupohja on 24cm sokerikakkupohja.
Täytetoiveena oli mansikka-vanilja ja päätinkin kehitellä tällaisen reseptin:

2,5dl kermaa
200g rahkaa
1pss BlåBandin vanhan ajan vaniljakastikejauhetta
2dl maitoa
n.1dl mansikoita survottuna
2-3rkl mansikka- tai vadelmahilloa
4 liivatelehteä

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10min. Kiehauta mansikat ja sulata liivatteet siihen. Sekoita maito ja vaniljakastikejauhe vispilällä ja laita hetkeksi jääkaappiin. Pakkauksessa ohjeistetaan tekemään kastike neljään desilitraan maitoa, mutta täytettä varten seoksen kannattaa olla jämäkämpää. Vaahdota kerma ja lisää rahka. Lisää paksuhko vaniljakastike. Lisää hillo ja mansikka-liivateseos. Hillo antaa täytteelle makeaa lisämakua. Toki täytteeseen voi käyttää enemmän marjoja ja jättää hillon pois. Tuolloin täytteeseen voi ehkä lisätä hieman sokeria.


Päällä sokerimassaa. Joki on tehty piping gelillä. Kirjaimet tein sokerimassasta, mikä oli aika vaikea operaatio. Kirjaimia tehdessä kannattaakin käyttää karkkimassaa tai kukkamassaa, sillä ne ovat paljon jämäkämpiä massoja eivätkä hajoile koko ajan.


Mökki on koottu samalla tavalla kuin piparitalo. Minulla sattui olemaan pienen piparitalon sabluunat tallella ja niiden avulla leikkasin sokerimassasta palat ja värjäsin ne air brush koneella. Palasten kannattaa antaa kuivua ainakin vuorokauden ennen niiden liimaamista. Liimausaineena käytin sokerikuorrutetta, sillä liima ei oikein ollut tarpeeksi vahvaa pitämään seiniä pystyssä.


Pursotuksista voi lukea enemmän täältä. Käytin isoa korityllaa, isoa kukkatyllaa ja pientä kukkatyllaa. Ruohikkoläntteihin käytin pientä spagettityllaa.


Leppoisia eläkepäiviä Eilalle!

3 kommenttia:

Kiitos kommentistasi <3