perjantai 19. heinäkuuta 2013

Mikki Hiiri cake popsNämä tulivat myös meidän poitsun 4v synttäreille. Tein popsit dark chocolate mud cake reseptillä, joka on ihan paras kakkuresepti. Tarkemmin cake popsien valmistuksesta ja kuorruttamisesta voi lukea täältä. Cake popsien valmistukseen voi käyttää tuorejuustoa tai sokerikreemiä. Itse käytin tällä kertaa suklaakreemiä. Tuli tosi kiva.


Tässä muutama vaihekuva. Kuorrutin popsit punaisilla ja mustilla candy meltseillä. Mustat candy meltsit tosin olivat enemmänkin tummanvioletin sävyisiä.. Suklaan sekaan kannattaa ehdottomasti sekoittaa ruokaöljyä, jotta lopputulos on nätimpi. Tikku kannattaa myös dipata suklaassa ennen kiinnittämistä kakkupalleroon, jotta se varmasti pysyy kiinni.
 
Dippaa ensin popsit punaisissa candy meltseissä. Kiinnitä sen jälkeen pyöreät karkit korviksi. Ostin tuommoisia minttukarkkeja marketin irtokarkkihyllystä. Ovat aikalailla samanlaisia kuin Mentos-pastillit. Pidä noin 10s karkkeja paikoillaan ja nosta sitten tikku jääkaappiin jähmettymään. Candy meltsit jähmettyvät ihan hetkessä.

 
Dippaa sen jälkeen tikkari vielä mustassa suklaassa noin puoleenväliin asti. Varaa tarpeeksi iso lasi ja paljon candy meltsejä, jotta tikkarin saisi dipattua kerralla ja lopputuloksesta tulisi mahdollisimman nätti. Itsellä tuo lasi oli hieman liian pieni ja jouduin auttamaan lusikalla suklaan levityksessä. Ei hyvä, mutta osasta tuli kuitenkin ihan nättejä.


 Täplät pursotin pikeerillä. Valkosuklaa tai sokerikuorrutekin kävisivät hyvin.


Et voilà


"Miiska -- Muuska -- Mikki Hiiri!"

2 kommenttia:

  1. Olen nyt tekemässä näitä ekaa kertaa huomisiin juhliin..niin kumpaa niistä kreemeistä käytit näihin Mikkeihin? Ovat kyllä niin ihanan näkösiä!!

    VastaaPoista
  2. Käytin suklaakreemi nro1:stä eli sitä johon tulee oikeaa suklaata.
    Perusohje popseihin voisi olla noin 150g kakkupohjaa ja 50g kreemiä. =)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3