maanantai 15. heinäkuuta 2013

Piparijäätelö



Sain jostain kumman syystä päähäni kokeilla kesäkuumalla piparijäätelöä. Alunperin suunnittelin maustavani jäätelön inkiväärillä ja kardemummalla. Piparimausteen kanssa saa olla aika varovainen, ettei sitä humpsahda liikaa. Tässä tapauksessa on huomattavasti helpompi käyttää valmista piparijauhetta kuin lisätä jokainen mauste erikseen. Suklaakulhot on tehty vesi-ilmapallojen avulla.

n. 1 litra

2,5dl kermaa
½ prk (200g) kondensoitua maitoa
½-1rkl piparimaustetta
1-2rkl glukoosisiiraappia

Vaahdota kerma. Lisää kondensoitu maito ja glukoosisiirappi. Glukoosi tekee jäätelöstä helpommin leikattavan, mutta jäätelöstä tulee ihan hyvä ilman sitäkin. Lisää piparkakkumaustetta pienissä erissä ja maistele seosta välillä. Kaada vuokaan ja pakasta vähintään 6h.

3 kommenttia:

  1. Hyvä idea tehdä piparijäätelöä. Hyvällä tavalla hieman erilaista. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos. =) Välillä pitää kokeilla jotain erilaista. ;) Tätä aion kyllä tehdä jouluksikin. =D

    VastaaPoista
  3. Uiiij nami! :) Mie itekin tein tuossa yksi päivä aika samantyylistä, tosin laitoin mausteita erikseen (kaneli,kardemumma,neilikka) piparimausteen sijaan. Taivaallisen hyvää tuli, ihan kuin ois piparitaikinaa syönyt :D Tuosta kokeilusta en pitkää seikkaperäistä postausta mun blogiin tehnyt mutta pieni juttu kuvan kera... :)

    http://ontheedgeofforever-siru.blogspot.fi/2013/07/the-same-old-moon-turnin-on-and-off.html

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3