lauantai 17. elokuuta 2013

Mustikka-rahkapiirakka



Mustikkapiirakka on melkeinpä aina hyvää, ihan sama miten sen tekee. Tästäkin versiosta tuli ihanan raikas. Ei ollenkaan liian makea, mutta sopivan vaniljainen. 


Täyte:
1prk maustamatonta rahkaa
1prk kermaviiliä
n.200g mustikoita
1rkl vaniljasokeria
½-1dl sokeria
1 kananmuna


Painele taikina piirakkavuokaan ja kaada mustikoita päälle. Sekoita rahka, kermaviili, kananmuna ja sokerit kulhossa. Kaada vuokaan ja ripottele vielä mustikoita hieman pinnalle. Paista 200 asteisessa uunissa n.40min. Anna jäähtyä.

Marjaiset jääkuutiot


Tässä kiva idea, miten saa jääkuutioista vähän jännempiä. Nämä ovat nättejä myös kannussa ja tuovat hieman myös makua juomaan. Nämä ovat helppoja valmistaa. Muovisen jääpalamuotin koloihin laitetaan esim. yksi tuore vadelma ja kaadetaan vettä päälle. Sitten vain pakasteeseen jäätymään.

2 kommenttia:

  1. Mustikkapiirakka on kyllä hyvää, itsellä on uunissa mureampi mustikkapiirakka :) Kaikenlaiset versiot on ihania!
    Mullakin on nuo vaaleanpunaiset muffinssipatalaput ja kintaat! ;D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3