torstai 24. lokakuuta 2013

Silmät haarukassaNämä hurjat cake popsit sopivat hyvin halloweeniksi. Popsit on tehty porkkanapiirakasta. Sopi kyllä aivan loistavasti näihin kakkutikkareihin!
 
Nämä cake popsit olivat myös aiheenani Koristeelliset kakut -lehden blogiin kuudentena vierasbloggauksena. Linkin takaa löytyy tarkemmat ohjeet vaihekuvineen. Tässä kuitenkin ohjeita hieman tiivistetysti.

Porkkanapiirakan resepti löytyy täältä. Porkkanapiirakan palasia murskataan kulhoon ja murusista muovaillaan kakkupalleroita. Pallerot kannattaa laittaa hetkeksi jääkaappiin kovettumaan. Niitä voi muovata vielä symmetrisemmiksi myöhemmin. Kuorrutetussa palasessa on sopiva määrä kuorrutetta eikä seokseen tarvitse lisätä tuorejuustoa tai kreemiä. Yhdestä pellillisestä tulisi varmasti sata cake popsia, joten jos piirakka tehdään pelkästään popseja varten, kannattaa resepti ainakin puolittaa. Viidestä desilitrasta piirakanmurua pitäisi tulla noin 15kpl cake popsia. 

Yleisesti voisi sanoa, että cake popseja varten tarvitaan 150g kakkupohjaa ja 50g tuorejuustoa/kreemiä. Tai yksi ohje popseille on 12 muffinssia ja 3 3/4dl sokerikreemiä tai 2,5dl suklaa ganachea sulana.
 
Itse yleensä teen popsit ylijäämäkakkupohjista ja tarkkoja mittoja tulee harvoin otettua talteen. Lisätään vain tuorejuustoa tai kreemiä esim. muutama rkl kerrallaan, kunnes seos on muovattavissa eikä murusta. Tarkemmin cake popsien dippaamisesta löytyy myös täältä.


Popsien kuorruttamiseen tarvitaan valkoisia, punaisia, sinisiä sekä mustia candy meltsejä. Popsit on tökätty valkoisissa candy meltseissä dipattuun kertakäyttöhaarukkaan. Popsit on ensin kuorrutettu valkoisilla candy metseillä. Pallerot voi dipata myös toiseen kertaan, jos ensimmäinen kerros on jotenkin paakkuisennäköinen. Valkoisia candy meltsejä kannattaa varata ainakin 150g viidentoista popsin kuorruttamiseen.

Iiris ja mustuainen on tehty sinisillä ja mustilla candy meltseillä, jotka on ensin sulatettu mikrossa ja sitten laitettu pieneen minigrip pussiin. Pussin kulma leikataan auki ja pursotetaan tikkariin ympyrät. Nämä voi tehdä toki myös sokerimassasta. Verisuonet on sitten pursotettu punaisilla candy meltseillä. Pursotuksen voisi tehdä myös pikeerillä ja sokerikuorrutteella.


Tökkäsin tikut pystyyn vaaleanpunaiseen sokerimassapalaseen, joka muistuttaa mielestäni hieman aivoja. Opetin myöhemmin kavereillenikin miten tämmöisiä popseja tehdään. Katso video täältä. Yli puolet porukasta oli silmälääkäreitä..

4 kommenttia:

  1. Nämä on kyllä mielettömän hienoja! Voi kun mullakin piisaisi joskus aikaa (ja kärsivällisyyttä) tällaisten tekemiseen :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! =) Kakkutikkareiden sijaan voi tehdä myös keksitikkareita. Murskataan keksejä ja lisätään sekaan esim. tuorejuustoa. =)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3