keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Luukku 4: Kahden täytteen konvehdit

 
 Näissä konvehdeissa on täytteenä vadelma curd tahnaa ja lemon curd tahnaa.
Mikäli tekee kahden täytteen konvehteja, kannattaa suklaat tehdä korkeaan silikonimuottiin. Jääpalamuotit käyvät hyvin. Suklaakonvehtimuotteja myydään myös leivontatarvikeliikkeissä.
 
Näihin konvehteihin käytin valkosuklaata 130g, josta tuli kuusi konvehtia. Suklaa kannattaa ehdottomasti temperoida, jotta konvehdit pysyvät nätteinä. Tarkemmin konvehtimuottien täyttämisestä voi lukea täältä. Näissä on sama idea, mutta ensimmäistä täytettä laitetaan ensimmäisen suklaakerroksen jähmetyttyä vain vähän muottiin ja päälle suklaata. Tämän annetaan jähmettyä ja sitten lisätään toinen täyte ja vielä suklaata ja annetaan jähmettyä.


 Tein vadelma curd tahnan itse. Sitruunatahnankin voi tehdä itse, mutta käytin tässä valmistahnaa, sillä sitä löytää helposti marketeista.

Raspberry curd

2dl vadelmia
1,5dl hillosokeria
3 keltuaista
75g voita/margariinia

Soseuta marjat. Laita marjat, sokeri ja keltuaiset kattilaan. Kiehauta ja keitä noin 10min keskilämmöllä. Jäähdytä hieman ja lisää voi. Vispaa vielä vatkaimella. Kaada purkkiin ja laita jääkaappiin hyytymään. Valkuaisetkin kannattaa säilyttää ja pakastaa, sillä jatkossa tulee niidenkin varalle pari reseptiä.


Lisäksi tein vähän matalampia konvehteja tummasta suklaasta ja laitoin yhteen konvehtiin vain yhtä täytettä.  Käytin noin 200g tummaa suklaata ja siitä tuli varmaan parisenkymmentä konvehtia. Kaikista tuli tosi hyviä, mutta ehkä tuo valkosuklainen kuitenkin vei voiton.


Konvehdit voi täyttää myös tavallisella hillolla. Yks kiva idea on myös keittää hieman paksuhkoa kiisseliä ja laittaa sitä konvehtien sisään. Näistä voi tehdä melkeinpä minkämakuisia vain.

 

10 kommenttia:

 1. Voi kun näyttävät hyviltä! Ajattelin tänä jouluna kokeilla omatekoisia konvehteja, mutta saapi nähdä kuinka käy. Kunhan saan tuon piparkakkutalotehtaan suljettua, niin jos sen jälkeen jää aikaa... saattaapi tosin olla joluluaatto jo käsillä siihen aikaan, mutta teenpä sitten uudenvuodenaatoksi konvehteja!

  VastaaPoista
 2. Jälleen tosi herkullisen näköisiä konvehteja. Olet taitava. =)

  VastaaPoista
 3. Kiitos =) Kaikki kokeilemaan vain ;)

  VastaaPoista
 4. Voi ei tällaisia postauksia! :) Kuvat vie kielen mennessään...näitä pitäisi ehdottomasti kokeilla! :)

  VastaaPoista
 5. Onpa tosiaan hyvännäköisiä konvehteja! etenkin tälläi suklaalakossa olevalle, ni ei pysty ees kattoon kuolaamatta noita. :D Täytyy testailla joskus! :)

  VastaaPoista
 6. Oi, ei jouluna saa olla suklaalakossa! =D Tekis tosin mullekin hyvää.. ;)

  VastaaPoista
 7. Kun kaadat suklaan ekaa kertaa muottiin, anna sen olla hetki siellä, näet että seunalle alkaa kuivumaan suklaata ja kaada sitten vasta ylimääräisen suklaat mahdollisimman hyvin pois niin saat tasaisen kuoren, pohjalle ei tule paksumpaa suklaakerrosta :)

  VastaaPoista
 8. Juu näin tein. Tietty on vähän makuasia miten tekee. Jotku laittaa hetkeksi muotin jääkaappiin ja sitten vasta kaataa suklaan pois.

  VastaaPoista
 9. Voisikohan konvehdin täytteenä käyttää paistonkestävää marmeladia? Houkuttelisi laittaa konvehdin sisuksiin omenakanelia- tai vihreät kuula-marmeladia

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3