Gluteeniton tumma voikakkupohja



Tällä reseptillä tulee tosi ihana gluteeniton kakku!
Ohjeen voi paistaa kahdessa 20cm vuoassa tai yhdessä 24cm vuoassa.

Tuossa kahdessa vuoassa paistamisessa on se hyväpuoli, että
a) kakut paistuvat nopeammin
b) kakkupohjia ei välttämättä tarvitse enää leikata osiin, mutta toki nämä saa leikattua vielä kahtia
c) saa korkeamman kakun
  
 4 kananmunaa
2dl sokeria
250g leivontamargariinia
3,5dl gluteenitonta jauhoseosta (tai perunajauhoja)
½dl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria

Vaahdota munat ja sokeri. Sulata rasva ja lisää se vähitellen joukkoon varovasti sekoittaen. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Paista 175 asteessa 20cm vuokia noin 45min ja yhtä 24cm vuokaa reilu tunti. Kokeile kakun kypsyyttä puutikulla ennen kuin otat sen uunista. 
  
Gluteenitonta kakkua kannattaa aina muistaa kostuttaa normaalia enemmän, sillä pohja on aavistuksen kuivempi kuin tavallisessa kakussa.

Suosittelen käyttämään gluteenitonta jauhoseosta tähän, sillä pelkistä perunajauhoista tulee älyttömän höttöinen pohja. Mutta mikäli gluteenitonta jauhoseosta ei ole, niin kyllä perunajauhokin hätätapauksessa käy.
  
Kakusta saa myös maidottoman, kun käyttää esim. Sunnuntain tai Floran maidotonta kasvismargariinia. Munattoman, maidottoman ja gluteenittoman kakkupohjan ohje löytyy täältä.

Kakun voi tehdä myös niin, että vaahdottaa ensin voin ja sokerin. Sitten lisätään munat ja kuivat aineet vuorotellen. Muistan lukeneeni jostain, että voin ja sokerin vaahdottaminen tekee tällaisista voikakkupohjista kuohkeamman. Itse yleensä aina vaahdotankin voin ja sokerin ensin, mutta en kyllä huomannut merkittävää eroa, vaikka tällä kertaa vaahdotinkin munat ja sokerin ensin.

Kommentit

  1. Tämä ohjehan tuli kuin tilauksesta. Minulta pyydettiin ensi kesälle gluteenitonta kerroskakkua. Ja voikakkupohjahan olisi sellaiseen aivan täydellinen. Täytyy laittaa testaukseen!

    VastaaPoista
  2. Olen itsekin tehnyt tästä kerroskakun ja onnistui hyvin. =)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3