maanantai 17. maaliskuuta 2014

PokémonkakkuKäytiin miehen siskon luona kylässä viime viikolla ja veimme perheelle tuomisina tämän kakun, sillä hänen tyttärensä ovat suuria pokémon faneja. Eniten he fanittavat pikachua.

Kakku on 3D pallovuokiin tehty dark chocolate mud cake. Puolitin ohjeen tätä varten, sillä kakku ei ole kovin iso. Täytteenä on vaahdotettu suklaa ganache. Kakku on kuorrutettu sokerimassalla. Massan alle sivelin myös tuota ganachea. Luulin, että kakku olisi ollut hieman jämäkämpi, mutta jonkin verran se painui kasaan. Kerrosten välissä on pahvinen kakkupohja ja alimman pallonpuoliskon sisällä on tukikeppejä, jotka estivät kasaanpainumista hyvin.


Tässä nämä 3D pallovuokani. Ostin nämä confetista.
Vuoan pohjille kannattaa laittaa pieni pala leivinpaperia, koska muuten kakku tarttuu helposti kiinni, vaikka vuoka olisikin rasvattu. Leikkasin kakut vielä kahteen osaan ja laitoin sisälle vähän ganachea, mutta tuo kakku on aivan loistava pelkiltäänkin. Kostutustakaan kakku ei vaadi, mutta tällä kertaa pohjat pääsivät sen verran kuivamaan, että kostutin niitä hieman. Kakkupohjat kannattaa yleisesti ottaen kääriä heti kelmuun, kun ne ovat hieman jäähtyneet. Sama pätee täytettyä kakkupohjaakin kohtaan. Näin kakku pysyy mehevänä.


 Kuorrutin puolipallot erikseen. Toisen oletettavastikin valkoisella massalla ja toisen punaisella. Pallonpuolikkaiden välissä on myös ganachea. Ja alimman sisällä tosiaan ne tukikepit. Ylempi puolikas on pahvin päällä. Vaihekuvia en nyt valitettavasti ottanut, mutta olen aiemminkin käyttänyt kyseisiä vuokia ja esim. tästä ferrero rocher kakun postauksesta löytyy paljon vaihekuvia noiden vuokien käytöstä.


 Pallon ympärille liimasin elintarvikeliimalla palan mustaa marsipaania. Nappula on myös marsipaania, joka on maalattu hopea spraylla. Puinen kakkualusta on myös kuorrutettu sokerimassalla.

Pikachulta puuttuu häntä, sillä se ei kerennyt kuivua tarpeeksi yön aikana. Mutta tytöt olivat niin ihania ja ihmettelivät kakkua iloisena puutteista huolimatta. 


 Petralle, Pinjalle ja Pauliinalle. 

3 kommenttia:

  1. Oi, ihana kakku! Pokemonkin siis on vielä voimissaan . Harvemmin niitä enää näkee vai johtuukohan se siitä, kun mun nuorimmainen on jo 12 v :) Ei enää pysy ajantasalla näistä pokemoneista, monstereista, chuchu petseitä sun muista, kun niitä ei enää kotona näe eikä sellaisia pyydetä synttärilahjaksi :)

    VastaaPoista
  2. Aivan uskomattomia kakkuja täällä sinun blogissasi! Minua ei ole kauheasti jauhopeukalolla siunattu, joten en voi kuin hämmästellä, miten toiset onnistuvat kakkujensa koristeissaan näin upeasti. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3