Double chocolate biscuits and macarons



Nämä keksit tulivat myös kuopuksemme 1v syntymäpäiville. Tuli otettua aika huono kuva, nämä eivät ehkä näytä kovin herkullisilta, mutta näistä tuli TOSI hyviä! Nämä ovat suklaakeksejä, jotka ovat kuorrutettu valkosuklaalla ja koristeltu candy meltseillä.

noin 30kpl

100g voita
100g sokeria
1 muna
225g vehnäjauhoja
25g kaakaojauhoja

Kuorrutus:
200g valkosuklaata

Vaahdota voi ja sokeri. Yleensä käytän leivonnassa leivontamargariinia, mutta kekseihin kannattaa käyttää voita, sillä margariini tekee taikinasta liian löysän. Lisää muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää pienissä erissä seokseen. Vaivaa lopuksi käsin. Nosta taikina 15minuutiksi jääkaappiin.


Tarkoitukseni oli alunperin muovata taikinasta tämmöisiä donitsikeksejä filipinos keksien innoittamana, mutta taikina oli jotenkin hankala ja halkeili helposti. Siksipä päädyinkin kaulimaan taikinan levyksi (vajaa 1cm paksu) ja ottamaan siitä ympyrämuoteilla palasia. Toimi hyvin ja kekseistä tuli loppupeleissä ihan nättejä. Paista keksejä 190 asteisessa uunissa 8-12min. Anna jäähtyä

Kuorrutusta varten sulata valkosuklaa mikrossa ja lisää sekaan 1-2rkl öljyä, jotta suklaa ohenee ja dippaaminen helpottuu. Dippaa suklaat kauttaaltaan suklaassa ja nosta leivinpaperille jähmettymään.

Sulata sinisiä ja keltaisia candy meltsejä ja spritsaa suklaa keksien päälle. Synttäreillä oli pieni ankka teema ja siksi kattaus oli pääasiassa keltaista ja sinistä.

MACARON


Tein kutsuille myös macaron-leivoksia ja sain ne tällä kertaa onnistumaan hyvin uudella uunillani! Pari viimeisintä kokeiluani uudella uunillani jäivät aika lättäniksi, mutta luulen että pääasiallinen syy oli loppupeleissä liian löysä taikina.

Macaron-kuorien ohje löytyy täältä. Macaronit ovat värjätty keltaisella pastavärillä ja täytetty marenkikreemillä. Teen lastenjuhliin aina macaroneja, sillä jostain syystä lapset ihastuvat näihin joka kerta. 


Hehkutan aina kestoleivinpaperia macaronien teossa ja tässä syy. En tiedä saako kuvasta selvää, mutta kestoleivinpaperin päällä taikina pysyy kivan jämäkkänä ja macaroneista tulee kauniita. Tavallisen leivinpaperin päällä taikina jotenkin leviää enemmän ja lopputulos ei välttämättä ole yhtä nätti. Macaron-mattoakin olen kerran testannut, mutta sillä macaronit menivät täysin pilalle. Kestoleivinpaperia saa esim. clas ohlsonilta. Käytän kestoleivinpaperia myös kakkuvuokien pohjalla, jottei joka kerta tarvitse leikata uutta leivinpaperin palasta.


Très beau, n'est-il pas? xP

Kommentit

  1. Ihan mielenkiinnosta kysyn, että muistuttivatko nuo keksit Filippinos-keksejä? Ne vaikuttavat kovin samantapaisilta :)

    VastaaPoista
  2. Kyllä ne aika paljon niitä muistuttaa. Valkosuklaa vain maistuu näissä selkeämmin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä tapauksessa voisin joku päivä kokeilla näitä keksejä :P

      Poista
    2. Kannattaa. Oli tosi hyviä! ;) Pidän itsekin myös niistä filippinos-kekseistä =)

      Poista
  3. Ihanan näköisiä molemmat! Tuo candy melts onkin oivallinen koristeluaines, pitääkin testata. Candy meltsejä löytyy kotoa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3