perjantai 4. huhtikuuta 2014

How to make: Topsy turvy cakeTässä vähän vaihekuvia topsy turvy kakun tekoon. Kokeilin toista kertaa elämässäni tällaista kakkua, mutta en kerta kaikkiaan saa tätä kunnolla onnistumaan. Näillä ohjeilla pitäisi kyllä periaatteessa onnistua. Onnistuminen vaatii kuitenkin todella tiiviin kakkupohjan ja täytekään ei saa olla kovin mössöä. 

Vinksin vonksin kakun kanssa kannattaa ottaa huomioon muutama seikka:
1) Kakkupohjien on oltava korkeita
2) Kakkupohjat saavat olla hyvin tiiviitä
3) Täytteen on oltava hyvin hyytynyt. Täyte saisi mielellään olla pelkkää kreemiä.
4) Kerroskakun kokoamisohjeet pätevät myös tässä

Ylläolevassa kakussa on 20cm ja 15cm kakkupohjat.


 Ensimmäiseksi kannattaa kakkupohjia trimmata alaspäin kapenevaksi. Tämä ei ole pakollista, mutta kakusta tulee nätimpi. Alaspäin kapeneva kakku on haastavampi kuorruttaa massalla, joten jos kokee olevansa tässä kovin epävarma, niin kannattaa jättää tämä vaihe välistä.

Itse leikkaan kakun niin, että kiepautan sen ylösalaisin ja mallaan pohjan kokoa lautasella. Sitten sahalaitaisella puukolla vuolen reunat.


 Tässä kakku on kiepautettu takasin oikein päin.


Tästä vaiheesta pitäisi melkeinpä olla video, sillä tätä on mielettömän vaikea selittää.. Vinoutta kakkuun saa, kun leikkaa kakun päältä palan vinottain. Itse nostan aina palasen toisin päin vielä kakun päälle, jolloin vinous korostuu ja näin ei myöskään tule hukkapalasta.


Tässä pienempi kakku trimmattuna yhä ylösalaisin. Pohjan mallintamiseen käytin pientä kulhoa.


Tässä näkyy kulhokin. Seuraavaksi alemman kakun keskeltä leikataan pala, jolloin saadaan tasainen pinta ylemmälle kakulle. Näin saadaan tukeva pinta toista kakkua varten. Mallina käytetään esinettä, joka on pohjan kokoinen. Mikäli kakkuja ei halua trimmata kaltevaksi, voi mallina käyttää luonnollisesti kakkuvuokaa, jossa pienempi kakku on paistettu.


Leikkaa kakun keskeltä pala, jolloin keskelle tulee tasainen pinta.


Kuorruta kakku kreemillä tai kermavaahdolla ja päällystä massalla. Alemman kakun sisälle kannattaa laitaa muutama tukikeppi, jottei ylempi kakku paina pohjaa kasaan. Ylemmän kakun pitää olla pahvialustan päällä, sillä muuten tukikepeistä ei ole mitään iloa.


 Tässä ylempi kakku samalla tavalla leikattuna ja kuorrutettuna. Eikö näytä muka tarpeeksi vinolta?? Siltikin tuota kaltevuutta olisi saanut olla paljon enemmän. Kuorruta ylempi kakku massalla ja nosta pahvialustan kanssa alemman kakkupohjan päälle sille tarkoitettuun koloon.


Kuten kuvasta näkyy ankan tulisi olla kallellaan toiseen suuntaan. Mutta olen varma, että laitoin yleemmän kakun oikein päin. Mutta vinksin vonksin tuo noinkin on. Kerrankin odotin innolla että kakku päästään tuhoamaan.

4 kommenttia:

 1. Aivan ihana ja juuri sopivasti vinksahtanut :D oon ihaillut näitä kakkuja pitkään, mut eipä ole vielä tullut ( ainakaan tarkoituksella) sellaista tehtyä. Tosin viime jouluna kokeilin näistä innostuneena tehdä piparitaloa topsy turvy tyyliin. Pipariksi meni vaikka alku oli lupaava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =D Tuo oiski kiva idea kokeilla piparitalo topsy turvy malliin. Jos menee pilalle niin rakennelman voi sit aina hajottaa ja tehdä vaikka juustokakku pohjia murusista. ;)

   Poista
 2. Hei! Tulin vain ilmoittamaan, että Kakkukioski on tehnyt paluun. Tervetuloa kurkkaamaan ja osallistumaan arvontaan.

  Ps. Päivitäthän blogini osoitteen blogilistaasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos tiedosta. Tulenpa piipahtamaan ja päivitän osoitteesi =)

   Poista

Kiitos kommentistasi <3