lauantai 31. toukokuuta 2014

Mikki Hiiren kerhotalo kakkuTein tämän kakun meidän pikku ukkelin nimipäiväksi. Harvoin tulee nimipäiviä hirveästi edes vietettyä, mutta halusin kokeilla tämmöistä kerhotalo kakkua ja ajattelin että tässähän olisi hyvä sauma. Kakkua oli hauska tehdä ja olenkin siihen ihan tyytyväinen, paitsi tuo Mikki Hiiren pää on ärsyttävän moukkuinen, sillä musta massa alkoi pahasti loppua kesken. 

Kakku on koottu kääretorttupohjasta 2 litran kulhoon samaan tyyliin kuin esim. tämä angry birds kakku. Täytteenä on valkosuklaa-limemousse ja lime curd tahnaa. Käytän täytteeseen yleensä 4-5kpl lime hedelmiä, mutta tällä kertaa käytin vain yhden, sillä halusin kokeilla tuota lime curd tahnaa kakkuun. Yllättävän makea, mutta ihan syötävää. Lemon curd on kuitenkin huomattavasti parempi jostain kumman syystä.


Kakku on kuorrutettu sokerikreemillä ja punaisella marsipaanilla (500g). Tarkemmin kakun kuorruttamisesta massalla voi lukea täältä. Pää on riisimuromassaa, sillä sokerimassa pallukka olisi ihan liian painava tähän. Riisimuromassan ohjeen voi puolittaa pelkkää päätä varten. Pää on myös kuorrutettu sokerikreemillä ja mustalla sokerimassalla. Riisimuromassan käytöstä koristeisiin voi lukea hieman lisää täältä.
 
Mustaa massaa tarvitaan tähän kakkuun ainakin 300g. Dr Oetkerin musta sokerimassa on siitä hassua, että sitä voi pursottaa marsipaanipuristimella, vaikka yleensä sokerimassa on liian kimmoisaa tuohon laitteeseen. Ikkunan karmit on tehty puristimen avulla.


Tässä muutama vaihekuvanen. Muovasin mustasta massasta myös "kaulan". Keskelle tein reiän, sillä pää kannattaa kiinnittää kakkuun puisella grillitikulla.


Tässä pää kuorrutettuna. Korvat muovasin mustasta massasta ja kiinnitin cocktail-tikkujen avulla.


Liukumäen muovasin sinisestä massasta ja sekin on kiinnitetty cocktail-tikun avulla. Valkoinen "hanskapallo" on muovattu valkoisesta karkkimassta ja kenkä/ovi keltaisesta. Kuvaan pääsi mukaan myös pieni Aku. En alkanut hahmoja vääntämään massasta, sillä noin pienten hahmojen muovaus olisi todennäköisesti vienyt hermot ja isommat sitten olisivat näyttäneet kerhotalon vieressä hassuilta. Olet muovannut Mikin ja Akun kyllä aiemmin ja niiden ohje löytyy täältä.


Tässä pieni käsi lähestyy uhkaavasti kakkua valmiina hajottamaan sen...

2 kommenttia:

  1. Vau upea! Oot tosi taitava :) Pitäis itsekin uskaltaa kokeilla jotain uutta ja radikaalimpaa, niin helposti sitä jämähtää niihin takuuvarmoihin mutakakkuihin ja muffinsseihin :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! =) Joo, rohkeasti kokeilemaan vain ;) Tuo riisimuromassa on aika helppo työstää ja kakun päällystäminen massallakin onnistuu kun pari kertaa harjoittelee ;) Tosin omat bravuurit on aina hyviä! =)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3