perjantai 13. kesäkuuta 2014

Ristiäiskakku Niklakselle



Miehen siskon vauva kastettiin viime viikonloppuna ja tein juhliin tällaisen pienen kakun. 
Kakkupohjana on omenakakkupohja. Täytteenä kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa ja vaniljamousse. Oli aika hyvä keksintö, vaikka itse sanonkin.

Pitää alkaa tekemään tällaisia maustettuja kakkupohja enemmänkin jatkossa. Idean pohjaan sain muffinsseista, joita on tapana maustaa eri mausteilla, hedelmillä ja marjoilla. Kakku on tosi helppo ja nopea tehdä. Omenan voi halutessaan korvata esim. mustikoilla. Osan maidosta voi korvata esim. limemehulla.

Omenakakkupohja

3,6dl vehnäjauhoja
3,2dl sokeria
3tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
80g huoneenlämpöistä leivonamargariinia
2 munaa
2dl maitoa
1tl vanilla bean paste tai vanilja-aromia
1 omena

Sekoita margariini, vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe ja suola sähkövatkaimella murumaiseksi seokseksi. Lisää maito ja vanilja. Sekoita munat. Pilko omena pieniksi paloiksi ja lisää lopuksi seokseen lusikalla sekoittaen. Kakku mahtuu yhteen 20cm vuokaan, mutta itse paistoin taikinan kahdessa 20cm vuoassa, jolloin pohjat kohosivat hieman paremmin ja paistuivat nopeammin. 
Paista kahta 20cm vuokaa 175 asteessa reilu 30min. Yhteen vuokaan kaadettuna paistoaika on reilu 45min. Kokeile kakun kypsyyttä puutikulla ennen kuin otat sen uunista! 

Täytteeksi laitoin siis kinuskia ja 1,5dl kermaa + 100g vaniljatuorejuustoa. 
Kakkupohjia ei tarvitse enää puolittaa. Yhdessä vuoassa paistetun pohjan voi halkaista kahtia.


Kakku on kuorrutettu karkkimassalla (500g).
Kakun kuorruttamisesta massalla voi lukea tarkemmin täältä.
Koristeet ovat myös karkkimassaa.


Onnea Niklas Olavi!

3 kommenttia:

  1. Miten herkullinen idea tuo kakkupohja! Varmasti maistuva kokonaisuus :)

    VastaaPoista
  2. Vau! Tuo kondensoidusta maidosta tehty kinuski kuulosti herkulta :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos :) tämä oli Kyl harvinaisen herkullinen. Sai paljon kehuja :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3