perjantai 27. kesäkuuta 2014

Sitruuna-marenki kuppikakutTein äidin synttäreille muutamia kuppikakkuja. Koska hänen lempi leivonnainen on sitruuna-marenkipiirakka, halusin tuoda tuon leivonnaisen myös näihin. Ja Liisa Ihmemaassa teemalla.
Sitruunamuffinssien ohje löytyy täältä. Muffinssien sisälle en laittanut mitään.


Kuppikakut on kuorrutettu paahdetulla italialaisella marengilla. Se pysyy jämäkämpänä kuin tavallinen marenki ja on mielestäni pehmeämpää ja maukkaampaa. Maustoin marengin vaniljalla. Marengin alla on lemon curd tahnaa.
 
Muffinssien kuorrutusta varten voi ohjeen varmaan puolittaa. Itsellä jäi marenkia tosi paljon yli, joten pursotin osan pellille ja paistoin niistä kovia marenkikarkkeja. Lopusta tein vielä turkinpippuripavlovaa. Tuli aika hauska.


Marengin töhötin butaanipolttimella. Macaronien ohje löytyy täältä. Macaroneihin jäi tuommoinen ärsyttävä pieni huippu, jonka loppujen lopuksi peitin pienellä sokerimassakukkasella. 


Tässäpä yksi vaihekuvanen. Pursotin muffinssin päälle ensin pienen lemon curd keon ja sitten vasta marengin. Tahnan voi myös pursottaa muffinssin sisään tai sitten muffinssin päältä voi kaivertaa pienen palan pois ja täyttää sen tahnalla, kuten esim. näissä omena-kinuskimuffinsseissa tein.


 Muutaman Eat me -kyltti minulla oli jo valmiina, mutta osan tein sitten itse tulostamalla tekstin ja liimaamalla sen koristepaperille. Hauskaa askartelua.


Tänään onkin äidin virallinen syntymäpäivä. Huomenna on sitten kahvittelut. 
Hyvää syntymäpäivää äidille!

3 kommenttia:

Kiitos kommentistasi <3