perjantai 11. heinäkuuta 2014

Kahvijäätelö



Tämä ohje kannattaa kaikkien kahvin ystävien testata. Ohje on ideaali jäätelökoneelle, mutta onnistuu ilmankin. Tämä nousi kärkikolmikkooni jäätelöiden top listalla.

Ohje on todella helppo, sillä tässä kananmunaseosta ei tarvitse sekoitella tai kuumentaa.
Ohjeella tulee noin litra jäätelöä.

2,5dl vahvaa kahvia
3 keltuaista
2dl kermaa
70g tomusokeria
1rkl glukoosisiirappia

Valmista kahvi ja anna jäähtyä huoneenlämpöön. Sekoita joukkoon keltuaiset, sokeri ja glukoosi vispilällä. Vaahdota kerma ja yhdistä seokset. Maista seosta ja lisää sokeria tarvittaessa.
Aja seos jäätelökoneessa ja nosta sitten pakastimeen. Mikäli et omista jäätelökonetta käy sekoittamassa seosta (sähkövatkaimella) 30min välein parin tunnin ajan, jotta seoksesta tulee tasaista. Pakasta yön yli.


Kananmunista tehty jäätelö on aika kovaa suoraan pakkasesta otettuna, joten sen kannattaa antaa olla huoneenlämmössä 5-10min ennen kuin siitä voi pyöritellä palloja.

7 kommenttia: