Passionhedelmäjäätelö



Kesällä on ihana tehdä kotitekoisa jäätelöä. Se on nopeaa ja helppoa. Passionhedelmä on ehkä enemmän aikuiseen makuun, mutta kannattaa ihmeessä maistatuttaa lapsillakin. Tämä on ihanan raikas jäätelö, joka on ehdottomasti paras vohvelitötteröstä nautittuna.

Vohveliin sopii hyvin raikkaat ja kirpeät jäätelöt, kuten appelsiini, lime tai sitruuna. Makeat ja suolaiset jäätelöt, kuten suklaa, lakritsi tai salmiakki, ovat parempia ilman vohvelia.
Ohjeella tulee noin litra jäätelöä.

2,5dl kermaa
½prk (n.200g) kondensoitua maitoa
n. 5kpl passionhedelmää
2-3rkl sitruunamehua
n.1rkl glukoosisiirappia

Vaahdota kerma. Lisää kondensoitu maito (ei keitetty). Kaavi passionhedelmän liha kuoresta ja kienonna seos tehosekoittimessa, jotta kivet pienenevät. Kivet voi myös siivilöidä poiskin, kunhan vain on tarkkana ettei hedelmälihaa mene hukkaan. Lisää passiohedelmät, glukoosi ja sitruunamehu. Jäätelöä voi vielä värjätä keltaisemmaksi elintarvikevärillä. Sekoita hyvin.

Sokeria ei jäätelöön missään nimessä kannata lisätä, sillä kondensoitu maito tuo siihen makeutta tarpeeksi. Tietty tämä on makuasia.. Kannattaa maistaa jäätelöä ennen pakastusta. Jäätelön on tarkoitus pysyä raikkaana. Siksi sekaan kannattaa lisätä myös sitruunamehu. Seokseen voi myös lisätä ½dl maustamatonta jogurttia, joka tuo siihen vielä aavistuksen lisää kirpeyttä.


Kaada seos litran kokoiseen vuokaan ja laita pakkaseen kuudeksi tunniksi. Seosta ei tarvitse sekoitella välillä. Vuoan voi vuorata kelmulla, jos haluaa kumota jäätelön kokonaisena tarjoilualustalle. Metallisesta vuoasta jäätelön saa irti upottamalla vuoka kuumaan veteen (jäätelöön ei saa mennä vettä). Silikonivuoasta jäätelö irtoaa ilman mitään vuorauksia. Mutta kivointa on pyöritellä jäätelöstä palloja.

 Vinkki: Jäätelön sekaan voi lisätä yhden pilttipurkin mangoa, jolloin siihen saa hieman enemmän makeutta ja jäätelöstä tulee varmasti lasten mieleen.

Kannattaa testata myös mango-passionhedelmä juustokakkua


My new passion.
Lisää jäätelöreseptejä täällä.

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3