maanantai 21. heinäkuuta 2014

Pojan 5v synttäritTässäpä sitten kuvia meidän esikoisen 5v synttäreiltä.
 
Heinäkuussa on kyllä hiukka hankala järjestää synttärit, kun ihmiset ovat lomilla eri puolella maailmaa ja yllättävän harva sitten pääsee sovittuna juhlapäivänä paikalle. Vieraita sitten tupsahtelee kylään koko heinäkuun.

Mut käyhän nämä näinkin, et porukkaa tulee osissa. Tein pakkaseen mm. suolaisia ja makeita muffinsseja, joita on sitten näppärä ottaa esille vähän väliä. Tykkään tosin tehdä tarjoiluja ja tänä kesänä ajattelinkin tehdä kaksi isompaa kattausta poitsun synttäreiden kunniaksi. Toinen on tulossa jonkun ajan päästä Merirosvoteemalla.

Tässä tarjoilussa oli kuitenkin hyvin pitkälti tuo Räyhä Ralf teema. Lisäksi pojallemme yhä niin tärkeä Luigi Super Mariosta piti myös toki saada mukaan. Viime vuonna olikin Luigi kakku ja poika toivoi sitä ensin tällekin vuodelle, mutta muutti onneksi mielensä, niin ei tarvinnut tehdä samaa kakkua kahta kertaa. Viime vuoden tarjoilut löytyy täältä. 3v synttäreiltä on muutama kuvanen täällä. 2v synttäreiltäkin löytyi vielä kuvia täältä.


Räyhä Ralf elokuvan kakku ja vihreä booli (päärynä limpparia ja spritea). 
Poitsun lempiväri oli ennen vihreä, mutta se on ilmeisesti nyt vaihtunut siniseen ja poitsu päivitteli, että voi voi kun pikkuveljen synttäreillä oli sinistä boolia ja hänellä on nyt vihreää. Onneksi ukkeli tyytyi sitten kuitenkin tuohon ihan mielellään.


Kanavoileipäkakku oli tosi tykätty. Tein täytteen suunnilleen tällä ohjeella, mutta hieman isompana vain. Ja tuorejuustoja taisin vähän vaihdella. Kakku on koottu 25x25cm vuokaan. Käytin tällä kertaa valmista grahamleipää itsetehdyn sijaan, kun pukkasi vähän kiirettä päälle. Juhlia järjestäessä on lupa vähän oikoa. Tämä iso kakku tuhoutui melkein kokonaan, vaikka sitä söi lauantaina vain 8 aikuista ja 3 lasta! Kaikki lapset eivät tätä maistaneet, mutta he jotka söivät tykkäsivät kovasti! Sanoisin, että mitoitin kakun alunperin vähintään kahdellekymmenelle. Jos tekisi näin ison makean kakun, siitä söisi varmasti 30-40hlöä. Suolaista vain tahtoo mennä juhlissa aina tosi paljon.


 Popcornia ja sipsiä on kiva laittaa aina tarjolle. Varsinkin kuumana kesäpäivänä.
 Onnistuin löytämään jostain suomalaisesta nettikaupasta noita Super Mario astioita. Luigi on siis pojan suuri idoli. Poikamme hyvän ystävän lemppari onkin sitten Mario, joten heillä menee kyllä hyvin leikit yhteen. 


Meillä oli pihalla pieni uima-allas ja pomppulinna, jossa lapset kyllä viihtyivät vaikka oli paahtava helle. Ylläoleva kuva on otettu viime syksynä. Talomme entiset asukkaat jättivät tuon pomppulinnan meille. =) Pieni reikä siihen jo tuli minun toheltaessa yks päivä, mutta onneksi sen sai pyörän kumin paikalla korjattua.


You´re my hero keksit. Myöskin Räyhä Ralf elokuvasta.


 Tuota mansikka triflea teen kesällä aina todella monta kertaa, sillä siihen tarvitaan ehdottomasti tuoreita mansikoita, joita on talvella hankala saada hyvälaatuisina. Tuo häviääkin juhlissa aina heti, vaikka syöjiä olisi alle 10! Kokoan kakun yleensä kääretorttupohjasta, kermavaahdosta ja mansikoista. Väliin sopisi hyvin myös raparperihilloke.

Oikealla on Hero-mitali leivokset. Party lite -kutsuilta ostin joskus tuommoisia nättejä kynttelikköjä, joihin voi laittaa sisällä melken mitä vain. Tässä tapauksessa karkit sopivat sinne hyvin.


Onnea vielä äidin ja isin omalle rakkaalle!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3