perjantai 18. heinäkuuta 2014

Räyhä Ralf kakkuTässä meidän pojan 5v kakku viime lauantailta. Poika halusi Räyhä Ralf elokuvan kakun, mikä oli minusta tosi hauska idea. Tein sitten muitakin elokuvan teemaan sopivia leivonnaisia, kuten nämä Hero-mitali leivokset ja You´re my hero keksit. Tuossa toisessa postauksessa selitänkin hieman elokuvan ideaa. 

 Tämä kakku on yhdestä elokuvan kohtauksesta, jossa yksi Kivalan asukas tekee Fixari Felix Jr. pelin 30v päivän kunniaksi kakun, joka muistuttaa heidän taloaan.


Tässä kuva elokuvan kakusta.  Ajattelin ensin etten muovaa yhtään hahmoa kakkuun, sillä minulla oli muutama muukin leivonnainen tehtävänä ja vielä näiden synttäreiden lisäksi lupasin tehdä sunnuntaiksi kaksi kakkua ja 25kpl cake popseja 7-vuotta täyttävän tytön synttäreille. Poitsu kuitenkin sitten tuli illalla ihastelemaan kakkua ja kyyneleet silmissä kyseli, etteikö kakkuun tule Fixari Felixiä ja Ralfia. No pitihän se sitten äidin alkaa illalla vielä niitäkin muovaamaan. Hahmot ovat aika rumat, kun en oikein illalla enää jaksanut niihin panostaa.. Ja muutenkin hahmojen värkkäys on aika tympeää ja hidasta.
 
Aamulla poika sitten sanoi, että talon päälle pitää saada tuo koko Kivalan porukka! Sitten loppui kyllä minulta energia ja aika ja sanoin, että nyt saat tyytyä tähän. Kaverit aina päivittelevät, että kyllä sinun lapset on varmasti tyytyväisiä, kun saavat noin hienoja synttärikakkuja. Mitä vielä... vaativammiksi vain tulevat. Onneksi vanhin poikamme on kuitenkin usein hihkunut riemusta kakun nähdessän.


 Elokuvan kakussa koko pytinki oli kakkua, mutta en halunnut tehdä mitään tosi jättimäistä kakkua ja pieni kakkutorni olisi tuskin pysynyt pystyssä. Päädyin sitten tekemään talon riisimuromassasta ja vihreä osa on kakkua.

Pohja on ihana omenakakkupohja. Täytteenä kinuskia ja vaniljamoussea. Kuten tässä kakussa. Oli niin mainio yhdistelmä, että piti tehdä uudestaankin. Pursotukset ovat vihreää marenkikreemiä. Päällys on candy meltseistä tehtyä suklaamassaa (modelling chocolate). Tuota kuorrutusta syö oikein mielellään, sillä se ei ole mautonta ja purkkamaista karkkimassaa.
 
Hahmot ovat pääasiassa sokerimassaa.


 Tässä vähän vaihekuvia talon valmistuksesta. Riisimuromassan ohje löytyy täältä. Päällystin talon sulalla valkosuklaalla, joka tekee pinnasta tasaisen. Sisälle tökkäsin grillitikut, sillä muuten rakennelma ei millään pysyisi kakun päällä.


Talon seinät leikkasin sokerimassasta ja annoin kuivua päivän. Talosta olis tullut tosi outo, jos olisin suoraan päällystänyt palasen massalla. Näin sain kunnon suorat kulmat taloon. Osaset olivat jotakuinkin oikean kokoiset ja liimauskin sujui ihan hyvin. Kiinnitysapuna käytin vielä pikeeriä, joka toimii erittäin hyvin liimana. 


Näin jälkikäteen katsottuna kakku ei mikään maailman hienoin ole, mutta olin niiiin tyytyväinen että se pysyi vankasti pystyssä juhlien ajan. Fixari Felix pelin lopussa Ralf nakataan katolta mutalampeen. Tässä tietty suklaalampeen, kuten ohjelman kakussakin.

Puu on vaahtokarkki, joka on kuorrutettu kreemillä ja tökätty puutikkuun. 


Onnea äidin omalle sankarille! 💕

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3