torstai 21. elokuuta 2014

Hääkakku (video)Tein ystäväni serkun häihin 90 henkilön kerroskakun.
Morsian lähetti muutaman kauniista hääkakuista ja eniten otin mallia sitten yhdestä Pionilaakson hääkakusta. Kakun tuli olla valkoinen ja aika pelkistetty. Neilikoita haluttiin ehdottomasti kakkuun, mutta tein myös muutaman ison pionin, koska neilikoista tuli aika pieniä.

Alin pohja on 30cm, keskimmäinen 24cm ja ylin 20cm halkaisijaltaan.
Pohjat ovat suklaakakkupohjia. Täytteenä vadelma- ja suklaamoussea sekä hieman vadelmahilloa.

 Neilikan ja pionin muovaamisesta löytyy videotkin youtube kanavaltani.
Kukat on kiinnitetty pikeerillä kakkuun kiinni. Elintarvikeliima ei olisi yhtä vahvaa näin isoihin koristeisiin.

Pioni

Neilikka

Pinnan koristukset on tehty pikeerillä. Tarkemmin tuosta brush embroidery kuvioinnista voi lukea täältä. Kuvion tekemisestä löytyy myös video youtube kanavaltani.


Kakut on kuorrutettu marenkikreemillä ja kaulittavalla kuorrutteella. Tarkemmin kakun kuorruttamisesta massalla ja kerroskakun kokoamisesta voi lukea vielä täältä. Myös eri massoista voi lukea täältä.
Jouduin toimittamaan kakut jo torstai-iltana juhlapaikalle, vaikka häät olivatkin vasta lauantaina, koska lähdin reissuun perjantaina. Yritin kuorruttaa kakut paksulla kreemikerroksella, etteivät liivatteella hyydytetyt täytteet alkaisi hikoilla massan alta.


 Alimmaisen ja keskimmäisen kakun sisällä on puisia tukikeppejä, etteivät pohjat vain painuisi kasaan. Kakku oli nimittäin todella raskas. Oli tarkoitus punnita se ennen lähtöä, mutta en kerennyt. Veikkaisinkohan ihan väärin, jos sanoisin että about 10kg oli kakun massa.. No, joka tapauksessa tämmöisten isojen kakkujen kanssa saa olla tarkkana, että ne pysyvät koossa juhliin asti. Lisäksi kannattaa olla tarkkana, että kerrokset ovat tasaiset. Jos haluaa ottaa varman päälle, niin voi käyttää vatupassia. Käytin kakkualustoina tuommoisia muovisia alustoja, jotka saan sitten juhlien jälkeen takaisin. Nuo ovat parhaita ja kestävimpiä välialustoja. Kakut siirsin paikoilleen kakkunostimella.

Täällä kakkuset ovat jääkaapissa odottamassa kuorrutusta. Onneksi minulla on tämä toinen jääkaappi, sillä muuten eläisimme vain näkkileivällä tämmöisten isojen kakkuprojektien aikana. Tuo neljäs kakku on gluteeniton 15cm kakku.


Tässä vielä tämä pieni erikoisruokavaliokakku. Täytteet ja kuorrutteet ovat samat. 
Pohjana on tumma gluteeniton sokerikakkupohja. Suosittelen täyttämään ja kuorruttamaan erikoisruokavaliokakun aina ensin, ettei tavallisen kakun murusia mene täytteisiin. Sama pätee myös hillopurkkia avatessa. Tarkemmin kakun täyttämisestä voi lukea täältä.
  Lisäsin youtubeenkin pienen videonpätkän tämän kakun etenemisestä.

Onnea hääparille!

8 kommenttia:

 1. Hieno on! Mistä oot nuo muoviset läpyskät hommannut kakkujen väliin?

  VastaaPoista
 2. Kiitos :) ullan unelmasta tai confetista muistaakseni löysin.

  VastaaPoista
 3. Mahtavan näköinen kakku! :) On noissa kova työ... mullakin on kakkosjääkaappi, ei tulisi juhlista kyllä mitään ilman toista jääkaappia. Ja aina kun on tilauskakkuja niin oltas mekin näkkärikuurilla ;D

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Siinä oiski hyvä dieettikeino: Leipoa jääkaappi täyteen kakkuja muille x)

  VastaaPoista
 5. Oi miten hienoja kakkuja! ♥ halit!

  VastaaPoista
 6. Tämä on todella kaunis! Tosi hienosti toteutettu eikä mitään liikaa.
  Itsellä kans ollu suunnitteilla tehdä kerroskakku, mutta eipä ole tullu oikein tilaisuutta koittaa, ku ei ihan omiksi tarpeiksi kehtais tehdä isoa kerroskakkua. :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3