torstai 2. lokakuuta 2014

JätskikiskaLöysin Ikeasta hauskan pahvisen kioskin, jota lapset voi käyttää leikeissä tai vaikka synttärijuhlissa.
Ostin myös syksyn alennusmyynneistä jäätelökoneen, jota olen jo kauan miettinyt, mutta epäröinyt aina, kun jäätelöä voi tehdä niin helposti ilman konettakin. Mutta on joitain reseptejä, jotka melkeinpä vaativat jäätelökoneen tai ainakin saa olla sähkövatkain kädessä pakastimen vieressä seosta sekoittamassa vähän väliä. Jäätelökoneella saa ihanan pehmeää jäätelöä 20minuutissa.
 
Kokeilin tällä kertaa vaniljajäätelöä ja vadelmasorbettia. 
Tuli niin ihanaa, etten taida kaupasta jäätelöä enää ikinä ostaakaan! 


 Tehtiin tästä kioskista jäätelökoppi. Poitsu tarjoili innoissaan jäätelöannoksia. 
Myöhemmin naapurin lasten kanssa oli kiva leikkiä kauppaa muovileluilla.


Tällä koneella on näppärä valmistaa pehmeää jäätelöä. 


VANILJAJÄÄTELÖ


Tällä ohjeella tulee sopivasti jäätelöä yhteen jäätelökoneeni kulhoon. Jos ei omista jäätelökonetta ja haluaa tehdä jäätelöä pakkaseen, niin melkeinpä tuplaisin ohjeen, jolloin saa noin litran jäätelöä.

1 keltuainen
50g sokeria
1dl maitoa
1dl kermaa
½ vaniljatangon siemenet tai ½tl vanilla bean paste

Vaahdota keltuainen ja sokeri. Lisää maito ja kerma. Vaahdota seosta, mutta älä niin paljon, että kerma alkaa paksuuntua. Lisää vaniljatangon siemenet tai vaniljatahna. Vanilja-aromiakin voi hyvin käyttää. Sitä löytää marketeista. Vaniljasokerilla ei ehkä saa tarpeeksi vaniljan makua. Laita seos jääkaappiin ja valmista jäätelökoneessa ohjeen mukaan.
 
Jos et omista jäätelökonetta, kaada seos kannelliseen kulhoon ja sekoita jäätelöä alkuun 30min välein sähkövatkaimella. Pakasta vähintään 4h.

VADELMASORBETTI


Tähän on näppärä käyttää ylijäämävalkuainen. Sorbetti on ihanan raikas ja kevyt jälkiruoka, joka passasi hyvin lapsillekin. Ohjeella tulee vajaa litra sorbettia. Koko satsi ei mahdu kerralla yhteen jäätelökoneen kulhoon, mutta loput voi laittaa suoraan pakkaseen, jos toinen kulho on varattu toiselle jäätelölle. Lisää jäätelö ja sorbettiohjeita löytyy täältä.

½ litraa vadelmia
½dl sokeria
1dl vettä
1 valkuainen

Survo vadelmat. Kiehauta vettä ja sokeria kattilassa pari minuuttia ja lisää se vadelmien joukkoon. Vaahdota valkuainen ja lisää vadelmaseos varovasti valkuaisivaahdon joukkoon lusikalla sekoittaen. 
Valmista jäätelökoneen ohjeen mukaan tai laita pakkaseen ja vaahdota seosta 15-30min välein sähkövatkaimella. Pakasta vähintään 4h.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3