perjantai 27. helmikuuta 2015

Suklaakuorrutusten vertailu!



Tässä postauksessa verrataan kuutta eri suklaakuorrutetta ja metsästetään parasta suklaista kuppikakkujen kuorrutetta. Maistelijoina toimi perheenjäseniä ja ystäviä.

Testaamattaa jäi ns. Ermine-kreemi, johon tulee mm. vehnäjauhoja! Mutta ehkäpä saan testattua tuotakin kyseistä kreemiä vielä jonain päivänä.
 
Ohjeista pitäisi riittää tarpeeksi kuorrutetta 12:n kuppikakun kuorruttamiseen.

Kavereiden maisteltavana oli nämä viisi kuorrutetta:

1. Voi-sokerikreemi kaakaojauheesta
2. Voi-sokerikreemi suklaasta (50-70%)
3. Voi-sokeri-tuorejuustokreemi suklaalla
4. Suklaa ganache (50-70%)
5. Suklaa-tuorejuusto ganache

1. Voi-sokerikreemi kaakaojauheesta


150g voita tai leivontamargariinia
3dl tomusokeria
½dl kaakaojauhetta
1-3 rkl maitoa tai vettä

Vaahdota voita ja sokeria ainakin 5min. Lisää kaakaojauhe ja neste. Voit lisätä myös hiukan vaniljaa kreemin joukkoon.

Arvostelu:
Yleinen mielipide oli, että kreemi on aika mauton. Siinä ei suklaa juuri maistu. Kreemi on myös aika "voinen". Kreemi on aika jämäkkää pursottaa, mutta se pitää muotonsa hyvin, sillä kreemi kovettuu jääkaapissa hyvin. Yksi kaveri sanoi, että kuorrute maistuu kakkutaikinalle. 

Vinkki!
Käytä nesteenä kahvia, jolloin saat kivaa kahvin makua kreemiin.

2. Voi-sokerikreemi aidolla suklaalla


150g voita
3dl tomusokeria
100g suklaata (kaakaopitoisuus 50-70%)

Sulata suklaa ja anna jäähtyä. Vaahdota voita ja sokeria noin 5min. Lisää sula suklaa ja sekoita tasaiseksi.

Arvostelu:
Kreemi jähmettyy jääkaapissa hyvin, mutta kun sen ottaa huoneenlämpöön pehmenemään paria minuuttia ennen tarjoilua, niin siitä tulee ihanan pehmeää. Kreemi on myös helppo pursottaa tai levittää kakun päälle.
Tumman suklaan tilalla voisi käyttää myös maitosuklaata, mutta maitosuklaa tuo huomattavasti enemmän makeutta kreemille, joten se ei ehkä ole kaikkien mieleen.
Kreemissä maistuu selkeästi suklaa, mutta sokerin ja voin ansiosta tumma suklaa ei ole liian tujua. Kreemi on jopa hieman toffeemainen.
 
Tämä oli selkeästi ihmisten suosikki!

 
 Nämä kuppikakut sopivat hyvin myös ystävänpäiväksi tai oman kullan syntymäpäiville.

3. Voi-sokeri-tuorejuusto-suklaakreemi


Tämä on ikään kuin vielä pidemmälle jalostettu resepti edellisistä.

150g voita
3dl tomusokeria
100g marabou suklaatuorejuustoa
100g tummaa suklaata

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää tuorejuusto ja sula suklaa.

Arvostelu:
Tämä kreemi on oma suosikkini, sillä tuorejuusto pehmentää makua vielä hieman. Tämä on hyvin samantapainen kuin nro kaksi. Ei ehkä yhtä voimakas arominen. Todella hyvä.
Suklaatuorejuuston tilalla voi käyttää myös esim. vaniljatuorejuustoa, jolloin suklaan maku hälvenee entisestään.

Nautitaan kahvin kera.

4. Suklaa ganache


260g tummaa suklaata (50-70%)
2dl kuohukermaa

Laita suklaa ja kerma kattilaan. Lämmitä miedolla lämmöllä, kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista. Laita jääkaappiin jähmettymään mielellään seuraavaan päivään. Vaahdota jääkaappikylmä seos kuohkeaksi.

Tästä voi tehdä myös pikaisemman version. Kerma vaahdotetaan ensin ja sekaan lisätään sulatettu ja jäähdytetty suklaa. Seoksesta ei vain tällä tavalla tule ehkä aivan yhtä tasainen. Kermana kannattaa tässä tapauksessa käytää vispikermaa, sillä se ei muutu rakeiseksi yhtä helposti. Yleensä ganachessa toimii paremmin kuohukerma.

Arvostelu:
Meidän makuun tämä tummasta suklaasta tehty ganache oli vähän liian tujua. Jopa kitkerää. Hyvää se oli, mutta maitosuklaasta tehtynä olisi varmasti tullut jaetulle ykkössijalle.

Hox!
Huomasin jälkeen päin että suklaa-kerma suhde ei ollut tässä kovin hyvä. Pursotuksia varten suosittelen yleensä 2dl kermaa ja 150g suklaata! Tällöin ei tule kitkerää ganachea. En tiedä mistä olen tuommoista ohjetta keksinyt kokeilla.

Lue enemmän suklaa ganachesta tästä kattavasta tietopaketista: 
http://kakkumonsterinkakut.blogspot.fi/2011/11/suklaa-ganache.html.

Ganache toimii hyvin myös valkosuklaisena versiona.
Ja kannattaa kokeilla paahdettua valkosuklaa ganachea!

Suklaasuukko

5. Suklaa-tuorejuusto ganache


Ohje on muuten sama kuin edellä, mutta vaahdotetun ganachen sekaan lisätään 1 prk maraboun suklaatuorejuustoa.

Yhden kaverin mielestä tämä maistui ihan mokkapaloille, vaikka ei tässä kahvia ollut ollenkaan!
Tämä oli raadin mielestä todella hyvä ja tuorejuusto tasoitti kivasti tummasuklaa ganachen makua. Suosittelen tähän käytettäväksi suklaata, jonka kaakaopitoisuus on 30-50%.


Chocolate italian merengue buttercream

Tämä ei ollut raadin maisteltavana, mutta arvostelen sen tähän, koska tämä on aika käytetty jenkeissä.

Ohjeena voisi käyttää esim. tätä nougatkreemin ohjetta, mutta nougatin tilalla käytetään tummaa suklaata. Itse testasin näitä viime kesänä ja tuo kreemi oli aivan liian ällön makeaa minulle. Jälkeenpäin tuli jopa huono olo. On tuo marenki sen verran makeaa, että kannattaa aloittaa maistelu varoen.

Joka tapauksessa raadin suosikki tuntui olevan numero 2. eli voi-sokerikreemi suklaasta. Suklaa ganache on myöskin ihana, mutta suosittelen tosiaan tarkistamaan tuon kerma-suklaa suhteen.

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen vertailu! Mekin juuri maistelimme suklaita suklaakakkua varten. Lopputulokseen vaikuttaa kyllä hurjasti mitä suklaata käyttää. Noissa muffineissa jotenkin odottaakin makeaa lopputulosta ja ihan tummimmat suklaat ovat liian tujua tavaraa. Ja tämä kuorrutevertailu olisi kannattanut lukea ennen kuin tein Devil's Food Cake -kokeiluni... Olisi ehkä säästynyt aikaa, enkä olisi enää tietokoneella klo 01.24 :-)

    VastaaPoista
  2. Joo, kyllä se suklaan laatu tässä ehkä on oleellisin. :) reseptien testaus on kyl hauskaa vaikkakin aikaa vievää :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3