perjantai 13. maaliskuuta 2015

Dummy cake vol.8 - RiikinkukkokakkuTässäpä kahdeksas koristekakkuni. Ihastuin näihin väreihin suuresti ja sainkin päähäni kokeilla riikinkukkokoristelua.

Kakkupohjat ovat 20cm ja 15cm styrox-pohjat, jotka on kuorrutettu sokerimassalla. Tarkemmin styrox-pohjan koristelusta voi lukea täältä. Alempi kakku on itseasiassa tuo linkin takaa löytyvä kakku, mutta kuorrutin sen uudelleen, kun kyllästyin edelliseen koristeluun.
 
Kakun pinta on suihkutettu kullan värisellä elintarvike sprayllä.
Kultaiset nauhat on tehty silikonimuotilla kultaisesta massasta.


Riikinkukko on muovattu pääasiassa turkoosista sokerimassasta.
Tässä hieman kokoamisohjeita:

Tarvitaan siis turkoosia ja violettia massaa. Lisäksi pisaramuotit, pieni kaulin, marsipaanityökalu, elintarvikeliimaa, pensseleitä, tomuvärejä sekä kimallevärejä (sininen, turkoosi, kultainen, vihreä, violetti). Lisäksi minulla oli neljä tuttipullon korkkia kuppeina, joihin sekoitin värit.


Riikinkukon muovasin kakun päälle ja annoin kuivua yön yli. Tukiapuna voi käyttää esim. paperia, foliota ja laseja. Pyrstön perustan tein tuommoisesta massapötköstä.
 
Linnun pintaa on maalattu hieman sinisellä, kultaisella ja violetilla tomuvärillä. Värit kannattaa sekoittaa pienissä kupeissa vesitilkan tai etanolin kanssa, jotta niillä voi maalata.


Sulkien tekoon otin suurimmalla pisaramuotilla palaset ja painelin reunat simpukkamaisella marsipaanityökalulla. Mikäli tekee koristeita ensimmäisiä kertoja, kannattaa ottaa vain muutamia palasia ettei sulat kerkeä kuivua ennen asettelua.


Levitin ensin vihreää väriä lehtien keskelle. Sitten leikkasin violetista massasta toiseksi pienimmällä muotilla palat ja laitoin sulkien keskelle. Violettia massaa maalasin vielä violetilla tomuvärillä. Lehtien reunoja maalasin lopuksi kultaisella värillä.


Sitten asettelin sulat pötkön päälle.


Päälaella oleva töyhtö on tehty kukan heteistä, jotka on dipattu ensin elintarvikeliimaan ja sitten turkoosiin kimalteeseen.

1 kommenttia:

Kiitos kommentistasi <3