lauantai 2. toukokuuta 2015

Kotitekoinen mysli



Syön joskus aamuisin mysliä, mutta kaupan valmismyslit ovat usein liian käsiteltyjä ja sokerisia, joten päätin tehdä itse terveellistä mysliä, josta tiedän varmasti mitä siinä on.
 
En ole ihan varma, mutta olen ajatellut, että granola on vähän niin kuin uunissa paistettua mysliä ja perus mysli sitten paahtamatonta.. Mutta oli tämä sitten mitä tahansa, niin todella kiva tuli.

3 litran purkkia

5dl kaurahiutaleita
5dl vehnäleseitä
3dl pähkinöitä
2dl kuivattuja karpaloita
2dl mulperimarjoja
2dl siemeniä
2dl paahdettuja kookoshiutaleita
½dl öljyä
½dl vaahterasiirappia (tai hunajaa)
kanelia
(tummasuklaanappeja)

Sekoita hiutaleet, marjat ja siemenet keskenään isossa kulhossa. Käytin tähän kurpitsansiemeniä, mutta voisi ihan hyvin käyttää lisäksi esim. auringonkukansiemeniä, pellavansiemeniä tms.
Pähkinöinä käytin cashew-pähkinöitä, mutta mitkä tahansa pähkinät käy.

Sekoita öljy ja siirappi keskenään. Makeutuksen voi tietty jättää poiskin, mutta minusta tuo vaahterasiirappi on ihan ehdoton tähän.
 
Kaada hiutaleseos pellille. Mausta kanelilla ja kaada öljy-siirappiseos päälle. Kääntele seosta hieman, jotta ainakset yhdistyvät. Myslin voi maustaa myös esim. kardemummalla tai inkiväärillä.


Paahda mysliä 175 asteisessa uunissa noin 15min. Voit käännellä seosta välillä halutessasi. Anna seoksen jäähtyä ja lisää halutessasi pieniä suklaanappeja vielä päälle. Kaada purkkeihin ja säilytä kuivassa ja viileässä paikassa. 


Tästä määrästä tulee tosiaan melkein kolme litraa mysliä. Pienimmässä purnukassa on suklaahippuja mukana. Mysli on parasta maidon kanssa nautittuna. Kannattaa testata myös hasselpähkinä-, manteli- tai kauramaitoa tämän kanssa.


1 kommenttia:

Kiitos kommentistasi <3