sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Rocky Road leivoksetRocky road leivokset ovat jo jonkin aikaa ollut kokeiltavien leivonnaisten listallani. Mitään tiettyä ohjetta en netistä etsinyt, vaan ajattelin kehitellä ihan oman. 

Rocky road suklaa on klassinen amerikkalainen makeinen, jossa on suklaata, karkkeja, pähkinöitä ja etenkin vaahtokarkkeja. Olen tehnyt rocky road suklaata useammankin kerran, mutta paras ohje löytyy täältä. Jouluisen valkosuklaa rocky roadin ohje täällä.

Meinasin ensin tehdä rocky road brownies leivoksia, mutta koska brownies pohja on itsessään jo niin herkullinen ja makea, en tohtinut sitä karkeilla sotkea. Tämän kuitenkin voisi tehdä myös siis brownies pohjan päälle. Ehdottomasti paras brownies ohje löytyy täältä.

Mokkapalojen pohjan ohjettakin voisi hyvin käyttää tähän.  Tai sitten supersuklaista kakkupohjaa.
Hätätapauksessa tumma kääretorttupohjakin voisi toimia.

Minä päädyin testaamaan Sunnuntain valmis suklaakakkujauhemixiä, jonka sain leivontafoorumin palkintopaketissa. Pakko sanoa, että kyllä itse alkuaineista tehty pohja on aina kaksin verroin parempaa. Mutta tämäkin passasi tähän hyvin, sillä päälle tuli paaaljon karkkia.
 
Yhdestä valmisjauhepussista tulee sopivan kokoinen piirakka 20x20cm vuokaan. Pohjan on tarkoitus olla reilu 2cm korkea.

 
Paista pohjaa 200 asteessa noin puolisen tuntia. 
Nosta pohja uunista ja ripottele pinnalle suklaarouhetta. Suklaata ei kannata laittaa uuniin, sillä se palaa siellä helposti. Juuri uunista tulleen piirakan päälle se sulaa nätisti, mutta pysyy yhä kasassa.
Ripottele vielä vaahtokarkit pinnalle. Piirakan voisi laittaa vielä uuniin grillivastuksen alle, jotta vaahtokarkit saavat hieman väriä, mutta tämä ei ole pakollista.


Itse töhhyyttelin vaahtokarkkien pintaan väriä creme brulee butaanipolttimellani. Toimii kyllä, mutta huomatkaa, että leivinpaperikin roihahtaa tuleen! Että varovaisuutta. Teki mieli ottaa lieskoista kuva, mutta ajattelin, että parempi sammuttaa pikku palo samantien ettei koko keittiö ole pian tulessa..


Anna piirakan jäähtyä kokonaan ja leikkaa se sitten pieniksi leivospaloiksi. Tämä piirakka on sen verran tuhtia, että leikkasin tästä 16 palaa. Yleensä teen 20x20cm pohjasta 9 leivosta.
Säilytä suljetussa rasiassa jääkaapissa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3