tiistai 15. syyskuuta 2015

Valkoinen sokerikreemiSokerikreemi on näppärä levittää sokerimassan alle, sillä se eristää hyvin kosteutta ja jähmettyy jääkaapissa hyvin. Sokerikreemiä voi käyttää myös pursotuksiin, mutta se on hieman liian tuhtia minun makuuni. Sokerikreemiin tulee lähinnä voita ja tomusokeria. Ohje löytyy täältä.

Käytän itse yleensä kakkujen kuorrutukseen ja pursotuksiin marenkikreemiä, joka on silkkisen pehmeää ja helposti levittyvää. Se ei myöskään ole niin ällön makea, sillä se tehdään valkuaisista, sokerisiirapista ja voista. Ohje videoineen löytyy täältä.

Voita sisältävät kreemit tuppaavat vain olemaan kellertäviä, vaikka voin vaahdottaisin hyvin. Marenkikreemi on sokerikreemiä vaaleampaa, mutta yhä kellertävää. 

Tässäpä minun salainen vinkkini. 
Kreemistä saa valkoisempaa, kun sekaan lisätään ihan aavistus violettia pastaväriä.
Lisäsin YouTubeen myös videon kreemin valkaisusta.


Kreemin sekaan voi lisätä myös valkoista pastaväriä, mutta tämä ei yleensä riitä poistamaan keltaisuutta kreemistä. Aivan vitivalkoista ei kreemistä kuitenkaan tule. Mikäli haluaa ihan lumivalkeaa kreemiä, kannattaa kakku kuorruttaa kermavaahdolla tai marengilla. Marenkia voi myös polttaa pinnalta nätisti, kuten esim. näissä sitruuna-marenki kuppikakuissa. Kuppikakkujen kuorrutteeksi kermavaahto on kuitenkin vähän "liian helppo" ja mauton, joten suosittelen pursotuksia varten nimenomaan tuota marenkikreemiä. Kreemi on ihan hyvää ilman makuaineitakin. Yleensä maustan kreemin kuitenkin vaniljalla.


 Näihin kakkuihin vitivalkoinen kermavaahto passasi loistavasti. 


Näiden suklaa-nougat kuppikakkujen kreemi on maustettu nougatilla.
Marenkikreemin joukkoon voi lisätä myös sulaa suklaata.

 
Kakkujen pursotukset teen yleensä kermavaahdolla, sillä se tuntuu olevan suomalaisten suosikki. Kreemillä tulee kuitenkin nätimpää jälkeä. Lue tarkemmin kermavaahdosta täältä.
Kermakakkuja löytyy täältä.


Myös vaahdotettu suklaa ganache sopii hyvin pursotuksiin.


Olen kuitenkin alkanut käyttää yhä enemmän marenkikreemiä pursotuksiin, sillä se on niin ihanan silkkistä ja kaunista. Lisäksi se kovettuu jääkaapissa hyvin ja kestää kuumuutta paremmin kuin kerma.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3