Monsterikeksit



Kakkumonsterin monsterikeksit.
Halloweenia on kiva viettää lasten kanssa ja itse pidän kovasti teemaleivonnaisista. Lasten kutsuille on parempi tehdä pieniä naposteltavia, jotka ovat helppoja ja nopeita valmistaa. Kovin suuria ja hulppeita kakkuja on vähän turha tehdä, kun lapset muutenkin syövät aika vähän. Halloween teemaisia täytekakkuja löytyy kuitenkin täältä.
 
Nämä ovat amaretti-keksejä, joita olen testannut aiemminkin vuosia sitten. Tein keksit aiemmin mantelirouheesta, mutta tällä kertaa käytin mantelijauhetta, koska keksien kuuluu olla tiiviitä ja sileitä. Amarettikeksit tulisi maustaa alunperin karvasmanteliöljyllä, mutta koska tästä niin harva pitää, maustan keksit aina sitruunamehulla ja kanelilla.
 
Aiemmat tekeleeni löytyvät täältä.
Tässä kuitenkin resepti vielä kokonaisuudessaan.

n.25kpl

200g mantelijauhetta
2dl sokeria
2 valkuaista
2tl sitruunamehua ja 2tl kanelia

vihreää, oranssia ja violettia pastaväriä
sokerisilmiä

Vaahdota valkuaiset. Sekoita mantelijauhe ja sokeri keskenään. Lisää seokseen ja sekoita varovasti tasaiseksi massaksi. Seosta voi sekoittaa myös sähkövatkaimella, mutta kannattaa käyttää melko hidasta moodia. Lisää sitruunamehu ja kaneli. Halutessasi voit käyttää makuaineena myös 8 tippaa karvasmanteliöljyä.

Jaa taikina kolmeen kulhoon ja värjää taikinat pastavärillä.
Pyörittele taikinasta käsien välissä palleroita ja painele ne pellille leivinpaperin päälle.
Paista 175 asteessa noin 15min.


Painele koristesilmät keksien päälle, kun keksit ovat vielä kuumia ja pehmeitä. Sokerikoristeita voi ostaa leivontarvikeliikkeistä. Silmät voi tehdä myös itse sokerimassasta tai suklaasta.

Amaretti-kekseistä syntyy myös ihana italialainen kakku Torta di mele e amaretti. Sopii hyvin syksyyn ja sadonkorjuuteemaan. Kakkumonsteri suosittelee myös porkkanakakkua ja porkkanapiirakkaa.

Kommentit

  1. Hauskoja monsteri keksejä.

    Ps. sinua odottaa haaste;http://rrimasa.blogspot.fi/2015/10/blogisitarina-blogihaaste.html

    VastaaPoista
  2. Ihania :) Mun pitää kohta järkätä aikuisten halloween-kutsut, kun kaikenlaisia hauskoja leipomuksia löytyy . Kun kotona asuu enää yks tyttäristä ja hänki jo teini-ikäinen. Halloween-kestit ei oikein kiinnosta.

    VastaaPoista
  3. Onhan niitä aikuisten halloweenjuhliakin ;)

    VastaaPoista
  4. pakko kysyä, onko tuota mantelijauhetta ihan pakko olla? jso ei niin mikä korvais sen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulen et sen voi korvata esim pähkinäjauhoilla. En ole kokeillut, niin en uskalla sanoa miten esim kookosjauho tai vehnäjauho toimii. Riisijauhokain voi varmaan testata. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3