keskiviikko 4. marraskuuta 2015

PrinsessakakkuTämä kakku meni Sophia tyttösen 4v synttäreille. Tein tytön 2v synttäreille tämän Nalle Puh kakun.
Tytön äiti on aina tosi ihana ja ystävällinen. Unohdin, että olimme sopineet, että tekisin Sofia piirroshahmon tämän kakun päälle.. En ymmärrä miten unohdin. Eka kertaa taisin unohtaa kakusta jotain.. Mutta tosiaan onneksi kakku passasi näin oikein hyvin. Kiitos vielä Katja!

Tässä kakussa on 20cm, 25cm ja 10cm sokerikakkupohjat. Tein 10 munan satsin ja jaoin vuokiin. Keskimmäinen pohja on tumma sokerikakkupohja. Taikinan joukkoon on lisätty kaakaojauhetta.

Täytteenä keskellä on suklaamousse. Muissa kerroksissa on vadelmamousse.  Täytekakun täyttämisestä voi katsoa tarkemmin täältä. Sain äidiltä mallikuvan, jonka mukaan koristelin kakun.


Alin kerros on ensin kuorrutettu valkoisella sokerimassalla ja sitten vielä violetilla massalla, jota leikkasin saksilla. Sokerikakkupohja painui hieman kasaan sokerimassojen painosta, joten voikakkupohja olisi tähän tarkoitukseen parempi. 

Massan alla on marenkikreemi. Tarkemmin kakun kuorruttamisesta massalla ja kerroskakun kokoamisesta voi lukea ja katsoa videoita täältä.


Kruunu on tehty harmaasta massasta, jota maalasin vielä hopeatomuvärillä.
Nelosen sisällä on paksuhko keppi, jotta se pysyy varmasti pystyssä.


Onnea vielä Sophialle näin jälkikäteen!

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi <3