perjantai 11. joulukuuta 2015

Luukku 11: Eri kulttuurien joululeivonnaisiaLuukusta 11 paljastuu hieman eri kulttuurien joululeivonnaisia.
Mukana on mm. amerikkalaisten munatoti (eggnog), juutalaisten rugelach ja italialaisten panettone.

Tämä postaus on myös osana Blogiringin omaa joulukalenteria, johon osallistuu eri bloggaajia Blogiringistä. Eilisen päivän luukku löytyy blogista Vastaisku ankeudelle ja huomisen luukku tulee  blogiin Mini & Me.Munatoti

Ensimmäisenä on Pohjois-Amerikan suosittu talvijuoma, munatoti. Tämä on maitopohjainen kuuma juoma, joka maistuu minun mielestäni vähän kaneli-sokerilla maustetulle riisipuurolle. Pidin tästä todella paljon! Lisää tietoa ja ohje kokonaisuudessaan löytyy joulublogini puolelta.
 
 
Rugelach 

Rugelach on juutalainen leivonnainen, mutta koska juutalaiset eivät vietä joulua, kuuluu tämä mm. heidän Hanukkaansa. 

Rugelach tehdään perinteisesti tuorejuustoa sisältävästä taikinasta, mutta jos taikinaa ei jaksa itse alusta asti tehdä, voi käyttää esim. voitaikinaa. Rullat täytetään hedelmähillolla, kanelilla, sokerilla ja pähkinöillä.

Ohje ja tietoa tästä leivonnaisesta löytyy joulublogini puolelta.

Panettone


Toisena leivonnaisena on italialainen panettone. Panettone mahtaa olla italialaisille yhtä tärkeä kuin joulutortut meille. Panettone on ison pullan tapainen leivonnainen, joka kohoteltaan hiivalla. Taikinaan tulee mm. suklaattia ja rusinoita ja se paistetaan leivinpaperiin kiedottuna eikä paperia poisteta kuin vasta tarjoiluhetkellä.


 Trifle on perinteinen englantilainen jälkiruoka, jota tarjoillaan paljon myös jouluna. Näin pikkasesti tuunattuna tähänkin jälkiruokaan saa ripauksen suomalaisuutta. Tortun voi koota joko kakkupohjasta tai kekseistä. Täytteeksi passaa melkein mikä vain. Usein käytetään kermaa, vaniljavanukasta, marjoja ym. Tähän voi myös hyödyntää esteettisesti pilalle mennyttä täytekakkua!


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3