Ruohonjuuri



 Oulussa avattiin viime vuonna Ruohonjuuri ekokauppa. Kauppa on todella laaja ja sieltä löytää paljon terveellisiä tuotteita. Itse ostan kaupasta yleensä ruoanlaittoon ja leivontaa tarkoitettuja tuotteita, mutta lisäksi kaupassa on paljon ihon- ja hiustenhoitotuotteita.

Sain kaupasta testattavaksi paaaaljon terveellisiä valkoisen sokeri korvikkeita.
Paketissa oli palmusokeria, erytritolia, intiaanisokeria, täysruokosokeria, palmusokeroitua kaakaomassaa, vanilja- ja caramel steviaa sekä kolmea eri agavesiirappia (vaalea, suklaa ja caramel).

 Näiden glykeeminen indeksi on matala, joten nämä eivät saa aikaan tuhoisaa verensokeripiikkiä.
Erytritoli on lisäksi kaloriton. Muissa on tietty kaloreita, mutta vähemmän kuin perus sokerissa. Itse ajattelen yleensä enemmän terveellisyyttä kuin kaloreita.

Pakko todeta heti alkuun, että tuo palmusokeroitu kaakaomassa (72%) oli ihan megahyvää! Taidan syödä sen tuollaisenaan ihan raakana. Mutta sitä voi käyttää myös leivontaan. Itse ajattelin testata sitä espanjalaiseen kaakaoon.

Agave siirappi valitettavasti on huono tuote. Se sisältää lähinnä hedelmäsokeria, joka on lisätyistä sokereista kaikista huonoin. Lue tarkemmin sokeritietopaketistani.


Yksi suosikkijuomistani on caramel latte milkshake.
Tässä hivenen terveellisempi versio.

2 palloa kahvijäätelöä *)
1dl kahvia
½dl (kasvi)maitoa
10 tippaa caramel steviaa

*) Korvaa kerma rasvattomalla maidolla ja tomusokeri intiaanisokerilla, palmusokerilla tai täysruokosokerilla.


Itse tehty sitruunamehu on myös yksi suosikeistani. Mehuun on vain lisättävä tosi paljon sokeria, että sitä saattaa juoda ja minulle tämä sokerimäärä on liikaa. Kokeilin mehua kuitenkin erytritoliin, joka on mm. karppaajien suosima makeutusaine eikä sisällä kaloreita.

1 ison sitruunan mehu
3dl vettä
n.5tl erytritolia

 Valmistusohje löytyy täältä. Makeutusainetta voi laittaa enemmänkin oman maun mukaan.
Mikäli haluaa tehdä tämän pikaversiona sekoitetaan kaikki ainekset vain yhteen eikä kuumenneta alkuvaiheessa ollenkaan.

Tässä vähän viimeisimpiä hankintojani Ruohonjuuresta.
 
Ostin kookossokeria, jonka glykeeminen indeksi on matalampi kuin sakkaroosin. Lisäksi se on prosessoimatonta ja sisältää vitamiineja sekä hivenaineita.

Lisäksi ostin kookosmaitoa. Lehmänmaidosta on paljon kiisteltyä tietoa ja nykyisin koitankin ostaa enemmän kasvimaitoja. Myös pähkinämaidot ovat hyviä. Lähes kaikkiin kasvimaitoihin on nykyisin lisätty calsiumia ja d-vitamiinia.

Sitten ostin ceylon kanelia, jossa on vähiten myrkyllistä kumariinia. Halvemmissa kaneleissa syöpää aiheuttavaa kumariinia on yli 200-kertaisesti. Ceylon kaneli ei sisällä sitä lähes ollenkaan. Tavallinen kaneli on parempaa, mutta terveellisyyden takia kannattaa vaihtaa ceyloniin.
 
Ystäväni tutustutti minut Jaksamisleipiin. Leipä muistuttaa näkkileipää ja sisältää paljon proteiinia ja hyviä rasvahappoja. Leipä on valmistettu mm. soijapavuista ja spelt-jauhoista. Suolaa näissä on aika paljon. Leivän päälle voi levittää vähän kookosöljyä niin ei löydy parempaa.
 
Chia-siemenet ovat minulla jokapäiväisessä käytössä. Laitan niitä aamuisin aamupuuroon. Myös smoothie-juomiin ne sopivat hyvin. Pussi chia-siemeniä maksaa lähemmäs kympin, mutta yksi pussi kestää minulla ainakin kuukauden, vaikka käytän sitä joka päivä. 


Chia-siemenistä voi myös valmistaa vanukasta, kun ne liottaa hetkeksi nesteeseen. 3-4rkl chia-siemeniä sekoitetaan 2,5dl:aan kasvimaitoa (esim. kookos tai manteli) ja annetaan turvota. Helppoa, nopeaa ja terveellistä.

Koivusokeri eli xylitoli on varmasti kaikille tuttu. Sitä parempaa keksintöä ei ruokapuolella olekaan.
Tätäkin minulta löytyy aina kaapista. 

 Ruohonjuuri kaupasta löytyy sekä raaka-aineita että valmisherkkuja. Kaikki tuotteet ovat luomua. Kaupassa on myös jättimäinen suklaa-, tee- ja kahvivalikoima. Ilahduin kun kofeiinittomia tuotteita oli paljon.
 
Olen testannut myös kaupan valikoimassa olevaa shampoota ja hoitoainetta. Myös erilaisia ihonhoitotuotteita ja meikkejä löytyy paljon.
 
Ruohonjuurikauppa ei mielestäni ole myöskään mitenkään ylihinnoiteltu kauppa. Jotkut pelkäävät ekokauppojen korkeita hintoja, mutta monet tuotteet ovat ihan ruokakauppatuotteiden hintaisia. Käykää ihmeessä tutustumassa. Kauppa sijaitsee Rotuaarilla.
 
Pysykäähän maisemissa, sillä julkaisen ensi kuussa ohjeet mm. terveellisiin Runebergin torttuihin, Laskiaispulliin, vohveleihin.


Yhteistyössä:

Kommentit

  1. Minäkin laitoin juuri tilauksen Ruohonjuureen menemään. Uutukaisia juttuja ostoskorissa oli kurkumatabletit mustapippurilla. Ainakin mielenkiintoisia juttuja olen noista lukenut. Jään odottamaan noiden terveellisten Runebergintorttujen reseptiä :P Energistä alkavaa viikkoa <3

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3