perjantai 26. helmikuuta 2016

Kristallipullat



Kristallipullat ovat viime aikoina nousseet suureen suosioon, eikä suotta. Nämä nousivat meidän perheen uudeksi suosikkipullaksi. Huomaa että ohje on munaton.

2,5dl vaniljakastiketta
½dl vettä
3/4dl sokeria
1pss kuivahiivaa
1tl vaniljajauhetta
1rkl kardemummaa
ripaus suolaa
n.6dl vehnäjauhoja
50g sulaa voita

Voiteluun:
50g voita
1dl sokeria
1rkl vaniljasokeria

Lämmitä vaniljakastike ja vesi 42 asteiseksi. Lisää sokeri ja mausteet. Sekoita kuivahiiva jauhojen joukkoon ja jauhot seokseen. Alusta taikinaksi. Lisää jauhoja tarvittaessa, mutta varo lisäämästä liikaa. Taikina on valmista kun se juuri ja juuri irtoaa kulhon reunosta. Löysähköstä taikinasta tulee kuohkeimmat pullat. Anna taikinan kohota liinan alla 45min.

Kumoa taikina jauhotetulle alustalle. Pyörittele taikinasta pieniä pullia.
Anna kohota vielä pellillä 30min liinan alla.
 
Paista puollia 225 asteessa noin 8min. Pullia ei tarvitse voidella ennen paistoa.

Kuorrutusta varten sekoita sokerit kulhossa. Voitele kuumat pullat sulalla voilla ja pyörittele sokeriseoksessa. Nautitaan maidon kera. Tuli tosi ihanaa!

Mikäli kaipaa vähän terveellisempää pullaa, niin kokeile dieettipullaohjettani.

5 kommenttia:

  1. näitä pitäiskin kokeilla itse, kun oon syönyt vaan valmiita. mut on kyllä ihan superhyviä! <3

    VastaaPoista
  2. Se on kyl paha ku pääsee itse tehdyn makuun niin mikään valmis ei enää kelpaa ;)

    VastaaPoista
  3. Montako pullaa tosta ohjeesta tulee? Ootko koskaan kokeillut pakastaa näitä? Pakko kokeilla viikonloppuna!:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakastaminen onnistuu kyllä. Mut kaikista paras ois jos pullat kuorrutetaan vasta pakastuksen jälkeen. Pulliahan voi lämmittää vaikka mikrossa ja sit voidella voi-sokerilla :)

      Poista
    2. Niin ja määrästä en oo ihan varma mut veikkaisin et ainaki 40 pullaa, riippuen koosta.

      Poista

Kiitos kommentistasi <3