perjantai 18. maaliskuuta 2016

KakkuvideoitaLatasin youtubeen kuvakollaaseja eri vuosilta suosikkileivonnaisistani. Hauska katsoa jälkeen päin mitä minäkin vuonna on tullut tehtyä ja miten kehitystä on tapahtunut.

Muutamassa videossa on todella huono äänenlaatu, mikä johtuu surkeasta mikrofonista. Sain myöhemmin paremman videoiden tekoa varten. Kaikkien kakkujen ohjeet löytyvät blogista. Vilkaise myös kakkugalleriani.
2009 tein ensimmäisen täytekakkuni, kun halusin tehdä pojallemme upean ristiäiskakun. Selasin netissä kuvia ja yllätyin miten ihania kakkuja netti olikaan pullollaan. Kyseinen ristiäiskakku onnistui kaverin kanssa tuuskaten ja olin siihen hyvin tyytyväinen. Tuolloin löysin netistä myös ihanat kakkublogit ja jäin niihin koukkuun.

Halloweenina 2010 olikin ensimmäisen sokerimassakakun vuoro ja yllätyin miten helppoa kakkujen koristelu olikaan. Kaverini alkoivat tilaamaan minulta kakkuja yhä enemmän ja lisäksi ohjeideni perään kyseltiin paljon. 2011 perustin Kakkumonsteriblogin, johon voisin jakaa kaikki parhaimmat ohjeet ja kuvat.2012 kakut alkoivat onnistumaan jo tosi hyvin. Hirmuisella innolla kokeilin eri tekniikoita ja opettelin netistä kakkujen koristelua.2013 sain paljon uutta välineistöä ja tein kakkuja hirmuisella innolla. Kakkuja kertyikin lähemmäs 100! Ostin mm. air brush koneen (kynäruisku), jolla saa syvän sävyn ja hieman eloa kakun pintaan. Aloin myös opetella enemmän fantasiapipareiden tekoa ja uusia koristeluideoita. Tutustuin myös sokeripitsiin, mutta opin sen käytön kunnolla vasta viime vuonna.

Videon äänenlaatu on todella huono, pahoittelut. Uudempia videoita varten sain lopultakin ostettua uuden mikrofonin.2014 osallistuin enemmän kaikenlaisiin leivontakisoihin ja voitinkin niistä osan. Kakut menivät jo aika rutiinilla ja kehittelin myös omia reseptejä. 2014 vuosi oli aika kiireinen ja stressaava, mutta taikinaterapia auttoi kyllä, kunhan ei ottanut liikaa kakkuprojekteja.2015 aloin tekemään kakkuvideoita youtubeen. Tosin ensimmäisten taso ei ollut mikään huima. Tajusin myös kakkujeni arvon enkä suostunut tekemään niitä enää vain raaka-aineiden hinnalla. Kakkuja koristelen yhä mielelläni ja toki opittavaa on yhä koko ajan, vaikka leipominen meneekin rutiinilla. 2015 aloin perehtymään myös paljon terveysleivontaan, kuten raakakakkuihin, smoothiekakkuihin ja proteiinileivonnaisiin.
2016 vuonna reissasin jonkin verran kakkujen kanssa ja otin osaa erilaisiin kilpailuhin. Aloin myös hieman parantaa videoideni tasoa hommaamalla parempaa välineistöä kotiin. Kanavani alkoikin pikku hiljaa tehdä kasvuaan.

Aina ei tarvita ammattilaispapereita osatakseen jotain. Olen tosin käyttänyt satoja tunteja opiskellen kakkutaidetta netistä ja kirjoista, joten jos vain kiinnostusta löytyy, voi mitä tahansa oppia. Nyt haluankin jakaa tätä tietoa ja omia hyväksi kokemiani vinkkejä näillä videoillani. 


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3