perjantai 18. maaliskuuta 2016

Kakkuvideoita


Latasin youtubeen kuvakollaaseja eri vuosilta suosikkikakuistani ja muista leivonnaisista. Hauska katsoa jälkeen päin mitä minäkin vuonna on tullut tehtyä ja miten sitä kehittyy koko ajan.

Muutamassa on todella huono äänenlaatu, pahoittelut siitä. Sain myöhemmin kunnon mikrofonin videoita varten. Kaikki kakut löytyvät blogista. Vilkaise myös kakkugalleriani (kts. blogin oikeasta laidasta).


2009 aloittelin kakkuharrastusta, kun päätin tehdä pojallemme ristiäiskakun. Halloweenina 2010 olikin ensimmäisen sokerimassakakun vuoro ja yllätyin miten kakkujen koristelu ei ollutkaan mitään älyttömän vaikeaa :) Kaverit alkoivatkin kovasti pyytelemään kakkuja minulta. 2011 perustin myös Kakkumonsteriblogin. 


2012 kakut alkoivat onnistumaan jo tosi hyvin. Hirmuisella innolla kokeilin eri tekniikoita ja opettelin netistä kakkujen koristelua. 


2013 sain mm. uuden air brush koneen, jonka käytöstä löytyy World of warcraft kakun yhteydestä. Tuo kynäruisku on ihana. Sillä saa eloa ja syvän sävyn kakun pintaan. Se onkin yksi suosikki koristeluvälineistäni. 2013 aloin myös opetella enemmän fantasiapipareiden tekoa ja pikeeritaidetta. Tutustuin myös sokeripitsiin, mutta opin sen käytön kunnolla vasta viime vuonna. 


2014 osallistuin enemmän kaikenlaisiin leivontakisoihin ja voitinkin niistä osan. Kakut menivät jo aika rutiinilla ja kehittelin myös omia reseptejä. 2014 vuosi oli aika kiireinen ja stressaava, mutta taikinaterapia auttoi kyllä, kunhan ei ottanut liikaa kakkuprojekteja.


2015 aloin tekemään enemmän kakkuvideoita youtubeen. Tajusin myös kakkujeni arvon enkä suostunut tekemään niitä enää vain raaka-aineiden hinnalla. Kakkuja koristelen yhä mielelläni ja toki opittavaa on yhä koko ajan, vaikka leipominen meneekin rutiinilla. 2015 aloin perehtymään myös paljon terveysleivontaan, kuten raakakakkuihin, smoothiekakkuihin ja proteiinileivonnaisiin.

 Aina ei tarvita ammattilaispapereita osatakseen jotain. Olen käyttänyt kyllä satoja tunteja opiskellen kakkutaidetta netistä ja kirjoista. Jos vain kiinnostusta löytyy, niin mitä tahansa voi oppia.


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3