Terveellinen porkkanakakku



Tässä on tosi kiva ohje terveelliseen porkkanakakkuun. Maistoin tätä ystäväni luona ja tykästyin kovasti. Tämä kakku jakaa mielipiteet vahvasti kahtia. Mikäli kuitenkin on tottunut syömään terveellisempiäkin jälkiruokia, niin pitää tästä varmasti.

Tein ohjeella 15cm kakun, mutta 20cm olisi ehkä ollut vähän parempi. 24cm taas on aivan liian iso vuoka, jolloin kakusta tulee piirakkamainen.

Pohja:
4dl kaurahiutaleita
1tl leivinjauhetta
2tl kanelia
1dl kaakaojauhetta
ripaus suolaa
1-2rkl steviaa
n.1dl hedelmäsosetta (käytin omenasosetta)
5 taatelia
2 munaa
2,5dl porkkanaraastetta

Kuorrute:
1dl raejuustoa
1,5dl maustamatonta rahkaa
½ sitruunan kuoriraaste tai 1-2rkl sitruunamehua
n.1rkl steviaa
½tl vaniljajauhetta
2-3rkl maitoa

 Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

1. Blendaa kaurahiutaleet hienoksi jauhoksi.
2. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.
3. Blendaa hedelmäsose ja taatelit mössöksi. 
4. Lisää kananmunat hedelmäsose-taateliseoksen joukkoon ja jatkaa blendaamista, kunnes seos on hieman kuohkeutunut. 
5. Yhdistä seos kuivien aineiden kanssa. Lisää porkkanaraaste ja sekoita tasaiseksi.
6. Kaada seos 20cm vuokaan, joka on vuorattu kauttaaltaan leivinpaperilla (myös reunat).
7. Paista kakkua noin 15min. Kakku on kypsä, kun se tuntuu jämäkältä, mutta vielä pehmeältä. Kakku kuivaa helposti. Kypsyyttä voi testata cocktailtikulla. Anna kakun jäähtyä

Kuorrutetta varten hienonna kaikki ainekset esim. sauvasekoittimella tai blenderissä tasaiseksi mössöksi. Lusikoi kuorrute kakun päälle. Kuorrutetta voi levittää myös reunoille, mutta minusta kakku on hauskempi, kun kuorrute on vain päällä. Pinnalle voi ripotella kanelia tai sokeritonta suklaamurua.


Tässä halkaistu kakku. Minusta tämä on hieman liian paksu. Mutta makuasia tämäkin. Osa kuvaili kakkua ruisleipämaiseksi. Minusta tässä maistui ihanasti kaneli ja sitruuna. Kakkua kannattaa vielä kostuttaa hieman esim. vedellä, sillä se tosiaan kuivaa helposti.Tämä on huomattavasti parempi versio terveellisestä porkkanakakusta kuin tämä raakaporkkanakakku

Hox!
Raakakaakaojauhetta on turha käyttää, koska kakku menee uuniin ja näin ollen raakakaakaon terveysvaikutukset loppuvat. Raakakaakaota ei ole paahdettu, kun taas normaali leivontaan käytetty tumma kaakaojauhe on paahdettua, mikä korostaa kaakaon makua. Raakakaakao ei maistu voimakkaasti kaakaolle, mutta sitä pidetään paahdettua terveellisempänä.

Kommentit