tiistai 10. toukokuuta 2016

Mikki Hiiri kakkuTämä iloinen Mikki Hiiri meni entisen työkaverin lapsenlapselle 5v syntymäpäiväkakuksi.
Toiveena oli Mikki Hiiren naama ja täytteeseen mansikkaa. Lapset on parhaita, kun he aina tietävät mitä haluavat.


 Ohjeet kakun kokoamiseen löytyy youtube videoltani.


Kakku on koottu yhdestä 20cm kakusta ja kahdesta 10cm kakusta.
Tein 6 munan sokerikakkutaikinan ja paistoin 2/3 osa taikinasta 20cm irtopohjavuoassa. 1/3 osan paistoin 20x30cm vuoassa. 20x30cm pohja vastaa suunnilleen puolta kääretorttupohjaa (2 munan taikina). 

Täytteenä 20cm kakussa on mansikkarahka. Aidoista mansikoista tehty täyte on niin miedon makuista, että suosittelen kakun väliin lisäksi mansikkahilloa. Tai toki moussen joukkoonkin voi suoraan lisätä mansikkahilloa, jolloin mansikan maku voimistuu.

Korvia varten vaahdotin n.1,5dl kermaa ja lisäsin joukkoon mansikkahilloa pari ruokalusikallista. 10cm kakut ovat niin pieniä, ettei niiden täyte vaatinut liivatetta.

Kostukkeena käytän yleensä vaniljasokerilla maustettua vettä tai maitoa.
Tarkemmin tämän kakun täyttämisestä voi katsoa yllä olevalta videolta. 
Mikäli haluaa opiskella hieman lisää kakkujen täyttämisestä, kannattaa vilkaista tämä postaus.


Kakku on kuorrutettu marenkikreemillä. Mikäli tekee paljon kakkuja, kannattaa marenkikreemiä tehdä isoin satsi ja pakastaa sitten loppu pienissä rasioissa. Sulatettu kreemi toimii muuten ihan hyvin, mutta värjätä sitä ei enää pakastuksen jälkeen kannata. Kakun kuorruttamisesta kreemillä löytyy tarkempi video täältä.

Helpoin olisi kuorruttaa kaikki kolme kakkua erikseen ja liittää ne myöhemmin yhteen. Mutta minä yhdistin kakut heti toisiinsa kiinni ja kuorrutin yhdellä massan palasella. Kuorruttamiseen käytin 750g mustaa sokerimassaa. Massa kannattaa ostaa valmiiksi värjättynä, sillä valkoinen massa on lähes mahdoton saada mustaksi geeliväreillä. 

Kasvot on tehty ihonvärisestä massasta. Tarkemmat koristeluohjeet löytyy videolta. 
Kakun kuorruttamisesta massalla voi lukea tarkemmin täältä.

 
Onnea Joonalle!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3