Tiramisu-täytekakku äitienpäiväksi



Äitienpäivänä on ihana saada aamukahvia vuoteeseen. Äitiä voisi myös ilahduttaa hieman isommallakin kahviyllätyksellä, kuten vaikka tällä kahvikakulla. Tämän kakun sisältä nimittäin paljastuu tiramisu-yllätys.

Tämän kakun pohjana on 18cm sokerikakkupohja.
Tuhdimpi kakkupohja ei mielestäni tähän oikein sovellu.

Suklaa-mascarponetäyte

2,5dl kermaa
250g mascarponea
100g maitosuklaata
½dl kahvia
3 liivatelehteä

savoiardi-keksejä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Lisää mascarpone. Jaa kerma-mascarponeseos kahteen osaan ja lisää toiseen sula suklaa. Suklaa on helpoin sulattaa mikrossa puolella teholla 15-30sek pätkissä välillä sekoittaen. Liota pehmenneet liivatelehdet kuumaan kahviin. Lisää kerma-mascarponeseokseen ja sekoita hyvin. Suklaaseokseen ei tarvitse lisätä liivatetta.

Kostutus

1dl kahvia
1dl maitoa 
(sokeria)

Täyttäminen


Kakun täyttämisestä yleisesti voi lukea tarkemmin tästä postauksesta.
Kokosin tämän kakun samaan vuokaan, jossa paistoin kakun. Vuoan pohjalle asetin leivinpaperin palasen ja reunoille 10cm reunakalvo. Kakusta tulee melko korkea. Reunakalvon tilalla voikäyttää myös leivinpaperia. Mikäli haluaa kakusta matalamman, kannattaa kakku tehdä 22-24cm vuoassa.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Aseta ensimmäinen osa vuokaan ja nostele päälle savoiardi-keksejä. Lusikoi keksien päälle reilusti maitokahvia. Mikäli pitää oikein kosteasta kakusta, voi keksit myös dipata maitokahvissa ja kakkupohjan vielä kostuttaa erikseen maitokahvilla.

Kaada suklaatäyte vuokaan. Nosta toinen kakkupohja päälle, lisää savoiardi-keksit, kostuta ja lisää kahvitäyte. Nosta kolmas kakkupohja päällimmäiseksi, kostuta ja peitä vuoka kelmulla. Nosta kakku jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi hyytymään.

Kuorrutus


5dl kermaa
1pss nescafé ice coffee jauhetta

Vaahdota kerma. Nosta 1-2dl valmista kermavaahtoa toiseen kuppiin ja mausta loput kahvijauheella.
Kuorruta kakku kahvikermalla. Kakun kuorruttamisesta kermalla löytyy video täältä. Kerma/kreemipursotuksista voi lukea enemmän täältä.
 
Kermaa voi myös värjätä ruskealla pastavärillä eri ruskean sävyisiksi ja tehdä kakusta eri sävyisen ombre-tyylillä, jolloin kakun väritys muistuttaa enemmän coffee lattea.


Lusikoi loput kermasta kakun päälle ja ripottele pinnalle kanelia tai suklaarouhetta.
Kakun alalaitaan voi vielä tehdä pieniä kermapursotuksia.


Tämä kakku oli todella herkullinen! Kaikki ihastuivat tähän kovasti. Jopa lapset. 
Yksi äitini suosikeista on myös tämä kahvijuustokakku, joka on todella nopea tehdä.


 Kakku on ihanan kepeä ja kermainen.
Suosittelen ehdottomasti testaamaan tätä, vaikka ei olisikaan suuri kahvin ystävä!

Ihanaa äitienpäivää kaikille äideille ja mummuille!

Kommentit