S'mores cookies



S'mores on suosittu telttaretkien jälkiruoka USAssa ja Canadassa. Kahden graham cracker keksin väliin tulee nuotiolla paistettu vaahtokarkki ja suklaata. Variaatioitakin on toki lupa esittää.

S'mores leivonnaiset ovat myös nykyisin suuressa huudossa. Olen kokeillut aiemmin mm. tätä ihanaa s'mores piirakkaa ja s'mores in a jar jälkkäriä.
 
Halusin testata myös s'mores keksejä ja löysin kivan ohjeen Lunnin blogista. 
Muokkasin kuitenkin ohjetta hieman. Tässä minun versioni.

18kpl

110g voita
2dl ruskeaa sokeria
1 iso kananmuna
2 3/4dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
100g suklaahippuja
50g minivaahtokarkkeja

Vaahdota voi ja sokeri (n.5min). Lisää muna ja sekoita. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon ja lisää seokseen. Lisää 2/3 osa suklaahipuista seokseen ja sekoita lusikalla. 


 Nostele lusikalla taikinanöttäsiä pellille ja ripottele vielä pinnalle suklaahippuja.
Painele taikinan pintaan kiinni vielä minivaahtokarkkeja.


Paista 175 asteessa noin 10min. Keksit saavat jäädä sisältä pehmeiksi, mutta pinnan pitäisi olla rapsakka. Nosta keksit ritilälle jäähtymään ja rapsakoitumaan. Yllä olevassa kuvassa keskit ovat olleet uunissa pari minuuttia. Muistuttavat hieman joitain söpöjä keksejä piirretyistä!


 Säilytä keksejä kannellisessa rasiassa. Keksit säilyvät huoneenlämmössä monta viikkoa.
 
Vaihtamalla sokeria, saa kekseihin eri makuja. Esim. fariinisokerilla saa hieman kinuskimaista aromia ja muscovado sokerilla taas lakritsimaista makua. Lisäksi voi käyttää esim. intiaani-, täysruoko- tai kookossokeria.

Näistä tuli todella herkullisia! Suosittelen kokeilemaan!

Kommentit