lauantai 27. elokuuta 2016

Terveellinen kurpitsavanukas



Tässä ihana terveellinen aamupala-, välipala- tai iltapalaidea, joka myös täyttää hyvin. Chia-siemenet turpoavat nesteessä hyvin, jolloin muodostuu hyytelöä.

Moni syö chia-siemeniä pelkästään maitoon sekoitettuna, mutta minä tarvitse siihen jotain lisää. Tämä ohje on ihanan syksyinen, jossa on myös hitunen joulun makua. Piristystä pitkään syksyyn. Blogista löytyy myös terveellinen mansikkahillo, johon tulee pelkästään mansikoita ja chia-siemeniä!

1-2 annosta

3-4rkl chia-siemeniä
2,5dl mantelimaitoa
n.1,5dl kurpitsasosetta
3rkl vaahterasiirappia


Kurpitsasosetta voi tehdä itse tai ostaa valmiina CityMarketin Amerikka-hyllyistä. Purkkikurpitsa on todella kätevää ja jos sattuu sitä löytämään, kannattaa ostaa muutama purkki varastoon. Kannattaa kuitenkin ostaa puhdasta sokeroimatonta sosetta.

Kurpitsamausteseos sisältää kanelia, muskottipähkinää, inkivääriä ja neilikkaa.
Sitä voi laittaa oman maun mukaan. Itse laitoin noin teelusikallisen.

Sekoita ainekset keskenään vispilällä ja nosta vanukas jääkaappiin turpoamaan vähintään 30min ajaksi. Minä annan vanukkaan turvota yleensä monta tuntia.

Kts. sokeritietopakettini täältä.


 Pinnalle voi ripotella vielä hieman ceylon kanelia, mutta minä jätin pois.
Vanukkaan voi tehdä jo edellisenä päivänä jääkaappiin hyytelöitymään.
 
 Lisää kurpitsaohjeita löytyy mm. täältä: 

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3