keskiviikko 7. syyskuuta 2016

Kerroskakun kokoaminen (video)Tämä kakku meni kaverini häihin. Häissä oli väriteemana valkoinen, fuksia ja harmaa/hopea. Toiveena oli hyvin samantapainen kakku kuin esim. tämä aiemmin tekemäni kakku. Kerroskakun kokoamiseen löytyy vaihekuvia mm. täältä, mutta suomenkielistä videota minulla ei youtubessa vielä tästä ollut, joten päätin tehdä sen samalla tätä kakkua esimerkkinä käyttäen.


Kakun kuorruttamisesta massalla löytyy kattava tietopaketti vidoineen täältä.
Linkitän myös tämän videon samaiseen postaukseen.

Videolla näytän paljon vinkkejä kerroskakun kokoamiseen.
Näytän mm. miten sokerimassa kannattaa viimeistellä. Lisäksi näytän tukikeppien ja välipohjien käytön. Niitä ei missään nimessä kannata kerroskakusta unohtaa!


Tässä hääkakussa oli 30cm, 24cm ja 18cm voikakkupohjat.
30cm vuokaan kannattaa tehdä 8munan ohje 1,5-kertaisena. 24cm vuokaan riittää 6munan ohje, mutta minä tein 8munan ohjeen ja jaoin sen 24cm ja 18cm vuokaan. 

Täytteenä vadelma- ja valkosuklaamousset.
Kostutukseen käytän yleensä vaniljasokerilla maustettua vettä/maitoa.


Tämä pieni 10cm erikoisruokavaliokakku oli gluteeniton ja laktoositon.

30cm kakkua varten kannattaa varata reilu kilo sokerimassaa. Itse suosin funcakes massaa tai ns. kaulittavaa kuorrutetta. Myös satin ice massa on helppo työstää, mutta se on pahanmakuista. Sokerimassa on haastava työstää, sillä se on lötköä ja repeilee helposti.
24cm kakkuun riittää 750g massaa. 18cm kakkuun 500g massaa.


Reunoille tein harmaasta massasta nauhat, jotka maalasin vielä hopeatomuvärillä. Tomuvärin joukkoon kannattaa sekoittaa muutama tippa kirkasta alkoholia, jolloin maalaus helpottuu ja lopputulos on nätti. Alkoholi haihtuu kakun pinnalta pois eikä jää kakkuun.


Kakkuun haluttiin ehdottomasit fuksian värisiä gerberoita. Kaverini ei ollut kuitenkaan mikä hirmumorsian vaan olisi hänelle sopinut varmasti pelkät ruusutkin. Tapasimme kahvilla ja suunnittelimme kakkua yhdessä.


Pionin/suuren ruusun ohje löytyy täältä.
Teen nykyisin ruusun lehdet käyttäen hyväksi minigrip-pussia, kuten esim. tässä videossa.
Gerberoihin käytin ihan perus gerberamuottia. Tai saattaa se olla auringonkukkakin..


Koukerot massan päälle on tehty pikeerillä. Olihan muuten vaikea pursottaa taas pikeeriä pitkästä aikaa! En tajunnutkaan miten pitkä aika edellisestä kerrasta oli. Tuntui ettei käsi vain pysy vakaana. Onneksi nämä kuitenkin miellyttivät morsianta. Pikeerin ohje videon kera löytyy täältä. Samaisella videolla näytän tuon yllä olevan pursotustekniikan. 

Brush embroidery pursotusohje löytyy täältä
Sitä en tässä kakussa käyttänyt, mutta se on todella nätti hääkakkuihin.

Lisää hääkakkuja täällä.


Onnea vielä Ninnu ja Niko!

8 kommenttia:

 1. Kiitos hyvästä videosta! En ole koskaan rohjennt tehdä noita kerroskakkuja, mutta tämän videon nähtyäni haluan kyllä kokeilla. Kuinka monelle hengelle tuosta hääkakusta riittää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla! :) tuo kakku oli noin 80 hengelle, mutta kyllä tuosta syö satakin. Vähän santsipaloja ;) kakkujen riittoisuudesta voi katsoa tarkemmin vielä täältä: http://kakkumonsterinkakut.blogspot.fi/2016/04/kakkupohjien-riittoisuus.html

   Poista
 2. Todella hyvät ohjeet, kiitos. Näillä uskaltaa itse lähteä kokeilemaan :) Osaatko kuitenkin vinkata minkä kokoiset kerrokset (cm) tulisi valita, jos tämä kakku pitäisi kutistaa n. 50 hlö? Ja kuinka monen munan voikakkupohjat silloin kannattaa tehdä?

  VastaaPoista
 3. Eipä kestä :) kiva jos on apua. <3 Kakkupohjien riittoisuudesta löytyy oma postaus täältä: http://kakkumonsterinkakut.blogspot.fi/2016/04/kakkupohjien-riittoisuus.html. Eli 50hlölle mahtaa riittää 24cm ja 15cm kerroskakku. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota rittoisuus postausta luesekelinkin ennen kysymystä, mutta ongelma tuli yhdistelmästä 50 henkieä ja 3 kerrosta. Ei rittänyt oma hamotuskyky enää siihen ;) Kakku on menossa lahjaksi ja toive on nimenomaan 3 kerrosta ja tuon toiveen kovasti yritän täyttää jos se on mahdollista... Osaatko siis vinkata 3 kerrosta ja n.50 hölö suhdetta?

   Poista
  2. Sanoisin et noin 22, 15 ja 10cm kakut :)

   Poista
 4. Hei! Voiko kerroskakun kuorruttaa sokerimassalla ja koota päällekkäin jo edellisenä päivänä valmiiksi vai hikoileeko sokerimassa pahasti pienemmän kakun alla?

  VastaaPoista
 5. voi kuorruttaa ja koota edellisenä päivänä

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3