torstai 6. lokakuuta 2016

Vegaani marenki (video)Tänä vuonna yksi hittileivonnainen on ollut vegaaninen marenki. Kuulostaa uskomattomalta, mutta toimii. Valkuaiset voi korvata kikherneiden säilytysliemellä. 

Muiden palkokasvien liemi ei toimi, vaan liemen pitää nimenomaan olla kikherneistä. Testasin jokin aika sitten mustapapujen liemen vaahdottumista ja se vaahdottuikin ihan hyvin, mutta marenkia siitä ei valmistettu. Teinkin vaahdosta vegaanisen sokerikakun, kannattaa testata!

1tlk (à 400g) kikherneiden säilytyslientä
2dl sokeria
1tl viinikiveä (cream of tartar)
makuainetta


Latasin youtubeen vähän huonolaatuisen videon näiden valmistuksesta. Nappasin vain huonolla kännykkäkamerallani videota, mutta samanhan se oli nettiinkin ladata. Kyllä videosta selvää kuitenkin saa.


Valuta tölkistä liemi kulhoon. Itse kikherneet voi paahtaa terveellisiksi naposteltaviksi tai käyttää hummukseen. Vaahdota lientä noin 5min.

Lisää viinikivi. Tämä stabiloi vaahtoa. Myös sitruunamehu käy, mikäli viinikiveä ei löydä. Viinikiveä löytyy esim. apteekeista tai Prima-maustekaupasta. Lisää myös makuaine. Minä käytin lakritsijauhetta, mutta mikä tahansa aromi käy.

Lisää sokeri pienissä erissä koko ajansekoittaen ja vaahdota toiset 5min, kunnes seos on paksua vaahtoa. Pursota marenkeja pellille normaaliin tyyliin. Marengit leviävät uunissa hieman.


 Kuivata marenkeja 100 asteessa noin 1,5h.


Nämä rapsakoituvat kyllä uunissa, mutta sisus jää hieman tahmaiseksi, mitä normaali marengeissa ei tapahdu ellei joukkoon lisää viinietikkaa tai maizenaa yms. Mutta tämähän voi olla ihan toivottukin lopputulos. 

Marengista voi valmistaa myös vegaanisen kakkupohjan. 
Katso esim. tämä suklaa-vadelmapavlova.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3