maanantai 9. tammikuuta 2017

Samettikakku (video)Mielikuvitus aivotyhjiössä päätin nimetä tämän kakun samettikakuksi. Kakku on tavallinen juustokakku, joka on kuorrutettu suklaa spraylla. Englanniksi tämän sprayn nimi on velvet spray, joten siitä juontuu tämä nimi. 

Suklaa sprayn ostin täältä. Silikomartin kauniin kakkuvuoan ostin samasta kaupasta täältä. Tämä vuoka on kuin tehty samettikakkua tai jäätelökakkua varten. Juustokakkukaan ei paljoa lisäkoristeita kaipaa.


Kakku on kahvijuustokakku, joka on yksi suosituimpia juustokakkujani. Katso videolta tarkemmat valmistusohjeet. Pohja on tehty vasta täytteen jälkeen. Vähän kuin keikauskakussa. Kakun kannattaa antaa hyytyä pakkasessa yön yli, jotta se on helppo irrottaa vuoasta. Kakun koostumus ei kärsi missään vaiheessa.Täytteen voi hyydyttää myös tavallisessa irtopohjavuoassa jääkaapissa, jolloin hyytymiseen menee 4-6h. Kakun voi koristella myös sokerikoristeilla. Yleensä liivatetta sisältävän juustokakun päälle ei voi laittaa sokerikoristeita, sillä ne sulavat kakun päälle. Mutta tässä kakussa suklaa spray toimii eristeenä ja koristeet pysyvät hyvänä kakun päällä yön yli.


Kakku on nopea ja helppo, mutta saa kovasti ihmettelyä osakseen! Valitsin meille sinisen sprayn, koska poikamme lempiväri on sininen ja sen takia sitä tulee vaistomaisesti ostettua. Sprayta löytyy kuitenkin monessa muussakin värivaihtoehdossa.

4 kommenttia: