keskiviikko 3. toukokuuta 2017

Yksisarvinen kakku (video)Yksisarviset ovat rantautuneet nyt Suomeenkin! Olen tehnyt hevoskakun pari kertaa ja minulta on toivottu paljon video-ohjetta näihin. Minulta kysellään myös paljon eri leivontavälineistä ja leivontatarvikeliikkeistä. Siksipä päätinkin alkaa tekemään yhteistyötä Ullanunelma leivontatarvikeliikkeen kanssa. Ullanunelma on suosikkiliikkeeni ja tilaankin sieltä lähes kaikki leivontatarvikkeeni. Ullan nettikaupassa on todella nopeat toimitukset ja edulliset postikulut.


Videolla näytän miten tämä yksisarvinen on koottu ja koristeltu. Yksisarviset ovat tosiaan nyt muotia Suomessakin ja niitä näkyy sekä leivonnassa että koristelussa. Ullan nettikauppaan onkin ilmaantunut ihania yksisarvinen teemaisia uutustuotteita, kuten keksimuotti, syötävät koristeet, kattaustarvikkeita, asuja ym. Kakku on tehty samalla periaatteella kuin aiemmat hevoskakkunikin.

Hevonen sabluunan voi ladata ja tulostaa itselle täältä.


Pohjana on kolme kääretorttupohjaa. Täytteen tein banaaninmakuisesta hyydykejauheesta. Inhoan mössättyä banaania kakun välissä, mutta pidän banaaniaromista, joten tämä tuote oli todella hyvä löytö. Hyydykejauhe on kermankovettajaa, jolla valmistuu helposti ja nopeasti moussemainen täyte kakkuun ilman lisättyjä liivatelehtiä. Lisäsin väliin lisäksi kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa.

Banaanitäyte:

5dl kermaa
1pkt (250g) banaaninmakuista hyydykejauhetta
1dl vettä
200g tuorejuustoa

1prk karamellisoitua kondensoitua maitoa

Kakku on kuorrutettu tutulla marenkikreemilläni. Kuorruttamiseen käytin 1kg FunCakes vaniljanmakuista sokerimassaa. Käytän kakun kuorruttamiseen lähes poikkeuksetta juuri tuota massaa, sillä se on helppo työstää ja maistuu jopa jollekin. Massa kuivuu nopeaa ja on hyvin elastista, joten siitä on helppo valmistaa myös koristeita. Hinta-laatusuhteeltaan ehdoton voittaja.

Bongasin Ullan kaupasta ihanan kuppikakkujen starttipaketin, johon kuuluu pieni L-paletti, pursotinpusseja sekä viisi tyllaa. Sivuilta löytyi myös kakun koristelun starttipaketti, mutta minusta tästä muffinssisetistä on hyvä aloittaa. Tuo pieni kulmapaletti on uusi suosikkivälineeni! Sen avulla on helppo tasoittaa myös täyte ja kuorrute kakkuun. Kaikki tyllat ovat hyviä perustyllia, joilla pärjää jo hyvin pitkälle. Katso myös pursotustietopakettini.


Hevosen korvat ja sarvi on muovattu myöskin fc massasta. Maalasin sarven ja kakun pinnan kultaisella tomuvärillä, joka on hyvin monikäyttööistä. Väriä voi sekoittaa tilkkaan vettä tai kirkasta alkoholia, jollon sillä on helppo maalata kakun pintaa. Alkoholi haihtuu kakun pinnalta pois. Mutta väriä voi levittää sellaisenaankin. Raskaiden koristeiden kannattaa antaa kuivua huoneenlämmössä pari päivää. Koristeiden sisälle kannattaa myös laitta pari puutikkua, jotta ne pysyvät kakussa kiinni. Raskaat koristeet kannattaa liimata kakkuun kiinni sokerikuorrutteella.

Värjäsin kakkua vielä vähän lisää airbrush koneellani, joka on myös aikoinaan ostettu Ullan nettikaupasta. Se on vain sen verran hintava, että kannattaa tehdä kakkuja aika tosissaan, mikäli semmoisen hankkii. Koneeseen kuuluu ihan omat airbrush värit.


Yhteistyössä:

http://www.ullanunelma.fi/


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3