Koirakakku 3D (video)



Tämä kakku meni kaverin tytön syntymäpäiville. Tarkoituksena oli tehdä 3D koira, mutta nallelta tämä taitaa enemmän näyttää.. Tämä pupukakku on tehty lähes samalla tyylillä. Tämä 3D nalle on myös tosi ihana. Sen väkertämiseen meni aika kauan aikaa.

Pohjat on tehty voikakkupohjaohjeellani. Korvasin osan sokerista intiaanisokerilla ja vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella. Tuli tosi hyvänmakuinen pohja! Tein 5 munan taikinan ja paistoin sen 18cm vuoassa sekä pienessä Pentikin kulhossa.


Raparperimoussetäytteen ohje löytyy täältä. Kakun täyttämisestä löytyy oma ohjevideo täältä. Myös barbiekakun videolta löytyy tarkemmin tämäntyylisen kakun kokoamisesta ja kaivertamisesta. Täytteen kanssa meinasi tulla pieni katastrofi, sillä se ei ollutkaan hyytynyt jääkaapissa hyvin. Tein täytteen täysin samalla ohjeella kuin aiemminkin, mutta joskus liivatteissa voi olla jotain häikkää.. Kakku kuitenkin pysyi koossa ja kuorrutin sen vielä varalta marenkikreemillä, koska se jähmettyy jääkaapissa hyvin ja pitää kakun koossa.


Pää, häntä ja tassut on tehty riisimuromassasta. Se on näppärä suurien koristeiden tekoon. Massasta voi muovata isojakin koristeita, mutta ne ovat silti kohtalaisen kevyitä. Käytin tätä kakkua varten 1 litran riisimuroja sekä 5dl vaahtokarkkeja.

Kakku on kuorrutettu kermavaahdolla. Maustoin osan kermasta tummalla suklaalla. Lisäksi vaahdotin 2,5dl pelkkää kermaa vaaleisiin pursotuksiin.


Itse tehty suklaakerma

5dl kermaa
200g tummaa suklaata

Laita suklaa ja kerma kattilaan. Keittele keskilämmöllä kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi. Tee seos mielellään jo edellisenäe päivänä. Vaahdota seos kermavaahdon tapaan. Mikäli haluat jämäkämpää vaahtoa, tuplaa suklaan määrä.


Kirsu, silmät ja korvat on tehty sokerimassasta. Etujaloista tuli aika muhkeat.. Mutta pää onnistui ihan hyvin. Taisin alitajuntaisesti ottaa hieman mallia edesmenneestä koirastani, joka eli 16 vuotiaaksi.


Tico 🐶 💗

Kommentit

  1. Voisiko tuon kakun tehdä mansikka kerma täytteellä? Millä voisi tehdä korvat silmät ja nenän ilman massaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kermavaahto ei ehkä ole tarpeeksi jämäkkää. Kakku voi kaatua. Minullakin tuo mousse jäi vähän turhan lötköksi, mutta onneksi se oli jähmettynyt kuitenkin riittävästi.

      Poista
    2. Ja silmät ja nenän voi varmaan tehdä kick lakritsista. Korvat suklaamassasta

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3