Kurpitsakuppikakut (video)



Nämä kuppikakut piristävät ihanasti syksyä ja herättelevät kivasti joulun tunnelmaa. Kuorrute on yksi parhaimmista keksinöistä ikinä! Ei tarvita voita, tomusokeria tai kermaa. Kuorrute syntyy pelkästään kurpitsapiirakan täytteestä! Näin idean instagramissa ja minun oli ehdottomasti päästävä testaamaan ideaa, sillä kurpitsapiirakka on yksi syksyn suosikeistani! Idea ansaitsisi mielestäni leivonnan nobelin.

Kuppikakut
12 kpl

120g (1,8dl) vehnäjauhoja
140g (1,6dl) sokeria
1rkl leivinjauhetta
1,5tl kanelia
ripaus suolaa
40g voita huoneenlämpöisenä
1,2dl täysmaitoa
2 kananmunaa
200g kurpitsasosetta
 
Kupritsapiirakka 

400g kurpitsasosetta
2,5dl kondensoitua maitoa
1dl sokeria
1tl kanelia
½tl neilikkaa
½tl inkivääriä
½tl pomeranssinkuorta
1 muna

Sekoita kaikki piirakkatäytteen ainekset sekaisin vispilällä tasaiseksi seokseksi ja kaada piirakkavuokaan. Pohjaa ei tietenkään tällä kertaa tehdä, koska täyte menee kuorrutteeksi. Paista piirakkaa 170 asteessa 30-40 min, kunnes täyte on hyytynyt. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi.

Kaavi täyte kulhoon ja sekoita sähkövatkaimella noin minuutin ajan. Nosta seos pursotinpussiin ja pursota kuppikakkujen päälle samanlain kuin kreemiä.


Kurpitsasose

Kurpitsasose on nopein ja helpoin tehdä myskikurpitsasta, sillä sen voi kuoria pelkällä kuorimaveitsellä. Olen taiteillut kurpitsahilloa myös talvikurpitsasta (halloween kurpitsa), mutta sen muuttaminen hilloksi onkin jo astetta tuskallisempi operaatio. 

Kurpitsahilloa varten, kuori ja pilko kurpitsa. Keitä paloja vedessä 20-30 min riippuen palojen koosta. Kaada vesi pois ja soseuta sauvasekoittimella. Voilá.
Mikäli sattuu löytämään kurpitsasosetta tölkeissä, kannattaa ostaa niitä. Löysin tölkkejä aikoinaan city marketista ja behnford's liikkeestä, mutta tänä vuonna en ole niitä nähnyt missään.

Kokeile soseesta myös ihanaa pumpkin spice lattea!

Kommentit

  1. Näyttää ja kuullostaa hyvältä!
    Mä en oo käyttäny kurpitsaa oikein mihinkään...pitäis kai ottaa kokeiluun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa testata. Kerran kun testaa niin jatkossa tulee tekemään kurpitsasta aina jotain 😉

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3