torstai 18. tammikuuta 2018

Lohikäärmehedelmä | PitaijaLöysin Oulun Sokokselta syksyllä pitaija hedelmän eli lohikäärmehedelmän! Nimi tulee siitä, että puu, jossa nämä kasvavat, muistuttaa jonkun mielestä lohikäärmettä. Minusta tämä hedelmä itsessään muistuttaa enemmän lohikäärmettä tai lohikäärmeen munaa! Sopisi loistavasti vaikka fantasia-aiheisiin synttärijuhliin pöytäkoristeeksi!

Pitaija on kaktushedelmä, mutta siinä ei ole piikkejä. Nämä ovat alunperin kotoisin Etelä- ja Keski-Amerikasta, mutta nykyisin näitä kasvatetaan paljon Aasiassa. Hedelmiä on sekä sinipunaisia että keltaisia. Liha on valkoista tai punaista. Sisällä on samanlaisia siemeniä kuin kiwissä.


Pitaija on hyvin terveellinen. Se sisältää paljon antioksidantteja, hyviä rasvoja sekä vitamiineja. Pitaijalla on hyvin paljon samoja terveysvaikutuksia kuin kiwillä ja päärynällä. Maku on aika mieto, mutta makea. Hedelmässä on paljon hyviä hiilihydraatteja ja kuituja. Se pitää verensokeriarvot kurissa ja siinä on matala glykeeminen indeksi. Hedelmä sopii hyvin diabeetikoille ja estää kakkostyypin diabeteksen kehittymistä. Se myös estää huonon kolesterolin muodostumista. Pitaija sisältää myös paljon flavonoideja, jotka estävät kardiovaskulaarisairauksia.

Pitaija on yksi arvokkaimpia hedelmiä maailmassa. Sen kilohinta Sokoksella oli 12€. Minun yksilö maksoi 4€. Maailmalla kilohinta vaihtelee 5-15€ välillä. Sesonkiaika mahtaa olla syksyllä. Raaka hedelmä kypsyy pöydällä parissa päivässä.
 
Tämä oli oikein hyvänmakuista. Parasta hedelmässä kuitenkin on sen kauneus! Mikäli sattuu näkemään tämän kaunokaisen kaupassa, niin suosittelen testaamaan! Tein hedelmän maistelusta pienen rentoutusvideonkin youtubeen.

3 kommenttia:

 1. Tää on todellakin kaunis hedelmä! Voisin ihan kuvitella sen just pöytäkoristeeks johonki juhliin :D En oo koskaan maistanut, mutta pitänee napata koriin jos tulee jossakin vastaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa testata. Mä haaveilen jostain ritariteemaisista synttäreistä, johon tän voi laittaa koristeeksi ;)

   Poista
 2. Maistettiin viime viikonloppuna tätä hedelmää kun löytyi lähikaupasta. Upea väri ja sai hyvälle tuulelle hauskan ulkonäön johdosta.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3